Bu haftaki meclis gündemi için tıklayınız...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta açılışının 85. yıldönümünü kutlayacak. 23 Nisan Cumartesi günü özel gündemle toplanacak olan TBMM, hafta boyunca bir dizi etkinlikle milli egemenliği kutlayacak.

Meclis, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. CHP'nin Devlet Bakanı Güldal Akşit ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü hakkında verdiği soruşturma önergesi, 19 Nisan Salı günü görüşülecek. Soruşturma önergesinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına imkan veren yasa tasarısı ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, bu hafta, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan ve 4 maddesi kabul edilen "Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun Tasarısı" da görüşülecek.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in, mera olarak kullanımı teknik açıdan mümkün olmayan yerlerin, ot bedeli alınmaksızın Hazine adına tescil edilmesini düzenleyen ve Mera Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi de bu hafta ele alınacak düzenlemeler arasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen "Torba Yasa" ile 10 bin polis alımına imkan veren yasanın da bu hafta görüşülmesi planlanıyor.

Meclis, 19 Nisan Salı günü 15.00-20.00, 20 Nisan Çarşamba günü 14.00-23.00, 21 Nisan Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM, bu hafta açılışının 85. yıldönümünü kutlayacak. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında TBMM kampusu içerisine dikilen "Milli Egemenlik Meşalesi", yarın Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından açılacak.

23 Nisan Cumartesi günü saat 09.00'da TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayacak törenler, daha sonra Anıtkabir'de sürecek. Birinci Meclis'teki törenlerin ardından TBMM Başkanı Arınç, kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'te özel gündemle toplanacak. Birleşimi, TBMM Başkanı Bülent Arınç yönetecek. Arınç'ın ardından TBMM'de temsil edilen siyasi parti liderleri konuşacak.

Genel Kurul'un çalışmalarını tamamlamasının ardından Meclis'te bir resepsiyon verilecek.

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da çalışmalarını sürdürecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 19 Nisan Salı günü, yatırımların ve istihdamın teşviki ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında yasa tasarısını görüşecek. Tasarı, DPT'nin 2003 yılı için belirlediği sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre endeks değeri eksi olan 13 ili daha teşvik kapsamına alıyor.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 20 Nisan Çarşamba günü, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı"nı görüşecek.

Geleneksel Türk el sanatları üretici ve sanatkarlarının sorunlarının araştırılarak el sanatlarının geliştirilmesi, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 20 Nisan Çarşamba günü, üniversite öğretim üyeleri, Türk Patent Enstitüsü ve KOSGEP yetkililerini dinleyecek.

Sporda şiddet, şike, haksız rekabet iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ile Akaryakıt Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu da 19 Nisan Salı günü toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber