MEB yönetici atama ve görevde yükselme yönetmeliği değişmeli...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 01:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama ve görevde yükselme yönetmeliğinin değişeceğine dair duyumlar almaktayız. Bu yönetmelik değişmeye zaten muhtaçtı.

Yalnız sayın Bakandan ve Bakanlık üst düzey bürokratlarından adil bir yönetmelik bekliyoruz. Mevcut yönetmelik o kadar sakatlıklar içeriyorki bırakın adaleti, hükümetin uygulamalarına bile ters düşüyor. Bu Hükümet adaletsizliklerden bıkan, yolsuzluklardan yorgun düşen, Tayyip bey'e yapılan zulümlere tepkinin ürünüdür. Hiç kimse Tayyip bey başbakan olsunda bana zulmetsin diye oy vermedi.

Mevcut yönetmelik o kadar kişisel hazırlanmış ki yer değiştirme ayağı dahi yok. Yani bölge milletvekillerini memnun edecekler, birkaç hatırlı bir yerlere müdür olacak... Koskoca hükümet bunlara diyet ödemiş olacak... Yazık, çok yazık on milyon insan AKP'ye bu kadar basit hesaplar için oy vermedi.

Yeni yönetmeliğe ilişkin görüşlerim şu şekildedir:

1-Görevde yükselme sınavla olmalı.

2-Her basamak geçişinde sınav yapılmalı.

3-Basamaklar tek tek atlanmalı (Okul müdürleri arasından şube müdürlüğüne sınavla geçilmeli, okul müdürü pat diye ilçe ve il Milli eğitim müdürü olmamalı)

4-İlçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürleri arasından sınavla seçilmeli.

5-İl milli eğitim müdür yardımcılıkları şube müdürleri arasından müdür tarafından belirlenmeli.

6-İl milli eğitim müdürleri ilçe milli eğitim müdürleri arasından sınavla belirlenmeli. Açık müdürlükler ilan edilerek buna göre sınav yapılmalı.

7-Bakanlık merkez teşkilatında şube müdürlüğü için taşrada çalışmış olma şartı aranmalı.

8-Daire başkanları merkez teşkilatı şube müdürleri arasından sınavla belirlenmeli, Daire başkanı olacak kişinin taşrayı tanıyor olması sağlanmalıdır.

9-Genel müdür ve genel müdür yardımcıları bakan tarafından belirlenmeli, ancak kurumdan olması şart olmalıdır.

10-Rotasyon mutlaka olmalı, aynı yerde 4 yıl çalışan her kademedeki yöneticinin yeri kendisi istemese bile değiştirilmeli, aynı yerde 2 yıl çalışan yöneticinin isteğe bağlı yer değiştirme hakkı olamalıdır.

11-İl ve ilçeler yeniden sınıflandırılmalı, geçişler aşağıdan yukarı olmalı, öğrenci sayılarına göre normlar yeniden düzenlenmelidir.

Saygılarımla

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Bir öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber