Devletin bölge müdürüne tahsis ettiği lüks lojman başkasına kiralanmış

Haber Giriş : 18 Nisan 2005 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un lüks semtlerinden Ataköy'de İstanbul Köy Hizmetleri Bölge Müdürü Sabri Eriş'e tahsis edilen devlet lojmanının başka birine kiralandığı belirlendi.

Olay Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nün kanunla yerel yönetime devredilmesinden sonra bölge müdürü görevden alınınca ortaya çıktı. İstanbul Ataköy'de ev kiraları 800 ile 1.000 dolar arasında değişiyor. Ataköy'de devlet kurumlarına ait yüzlerce lojman bulunuyor. Bu lojmanlarda oturan bürokratlar ise yönetim giderleri ile birlikte toplam 250-300 YTL kira ödüyor.

İstanbul'un en lüks semtlerinden Ataköy 5. Kısım'daki E-1 Blok'ta yer alan ve Köy Hizmetleri İstanbul Bölge Müdürü Sabri Eriş'e tahsis edilen dairede 2 senedir Ömer Erdoğan isimli bir bankacının oturduğu tespit edildi. Site yönetiminin konutta oturanlara ve mal sahibine ait kimlik bildirme formunda yer alan bilgilere göre devlet lojmanını, adresini Köy Hizmetleri olarak gösteren Ömer Erdoğan kullanıyor. Siteye ait yönetim giderlerinin yatırıldığı Garanti Bankası'ndaki hesaba da yine Ömer Erdoğan'ın düzenli olarak para yatırdığı banka dekontlarında yer alıyor. Köy Hizmetleri İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Tümer Bezer de konuyu doğruladı. Bölge Müdürü Sabri Eriş'in görevde kaldığı süre içinde Köy Hizmetleri 18. Bölge Müdürlüğü'ne ait Kartal misafirhanesindeki A özel suit odada kaldığını ifade eden Tümer Bezer, bölge müdürünün Ataköy'de oturmadığına şahitlik yapabileceğini ifade etti. Aynı yerdeki bir başka lojmanın ise boş tutularak hem kira gelirinden yoksun bırakıldığı hem de mevcut site yönetim giderlerinin devlet tarafından karşılanarak kurumun zarara uğratıldığı iddia ediliyor.

Köy Hizmetleri eski Bölge Müdürü Sabri Eriş ise suçlamaları reddetti. Ömer Erdoğan'ın, bacanağının oğlu olduğunu ifade eden Sabri Eriş, lojman kayıtlarında onun isminin yer almasına rağmen beraber kaldıklarını ifade etti. Müdür Eriş, diğer lojmanın ise taliplisi olmadığı için boş bırakıldığını savundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber