Ankara-Konya arası hızlı tren 2008'de hizmete girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje çalışmaları tamamlanan Ankara- Konya arası hızlı trenin, 2008 yılında hizmete gireceği bildirildi.

Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, yaptığı yazılı açıklamada, Konya-Ankara arası hızlı tren projesinin, Ankara-İstanbul hızlı tren projesinden sonra ikinci sırada geldiğini bildirdi.

Projeyle ilgili 27 Şubat 2005'de çalışmalara başlandığını ve bu yılın Ağustos ayında bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Büyükakkaşlar, hızlı ve verimli çalışmalar sonucunda projenin bu ay içinde tamamlandığını kaydetti.

Hızlı trenle ilgili altyapı ve sanat yapılarının özkaynağa dayalı, ihale yöntemiyle yaptırılacağını ifade eden Büyükakkaşlar, açıklamasında şöyle dedi:

"Konya-Ankara arası, yeni yapılacak hatla birlikte 303 kilometre olup, Polatlı-Konya arası hat uzunluğu ise 209 kilometredir. Ankara- Haydarpaşa hızlı tren projesinin 1. etabı olan Esenkent-Eskişehir arasının bitirilmesinden sonra, Ankara-Konya arası seyir süresi yaklaşık 1 saat 15 dakikaya inecektir.

2. etap çalışmaların tamamlanmasından sonra Gebze-Konya arası seyir süresi ise yaklaşık 3 saat 45 dakika olacaktır." Büyükakkaşlar sonuçta, Konya-Ankara arası hızlı trenin 2008'de hizmete gireceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber