Orta gelirliye lüks konut imkanı

Haber Giriş : 18 Nisan 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak GYO), ev sahibi olmayı kolaylaştıracak yeni bir sistem için düğmeye bastı. Emlak GYO, uygun ödeme koşulları ile orta gelirliyi lüks konut sahibi yapacak.

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak GYO), ev sahibi olmayı kolaylaştıracak yeni bir sistem için düğmeye bastı. Oluşturdukları basamaklı ödeme sistemi ile Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını belirten Emlak GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, "Hayata geçirmeyi planladığımız bu yeni sistemde hem peşinat hem de evin teslim edilme tarihine kadar olan ödemeler çok düşük olacak. Ev teslim edildikten sonra ödemeler artacak" diye konuştu.

Basamaklı ödeme sistemini ilk olarak Îstanbul-Ataşehir-Ümraniye arasında kalan bölümde yapımına başlayacakları 12 bin konutluk projede uygulamayı düşündüklerini belirten Yetgin, "Hedefimiz daha sonra tüm projelerde aynı sistemi kullanmak" dedi.

Taksitler kira rayici kadar olacak

12 bin konutun farklı müteahhitlik şirketleri tarafından yapılacağını belirten Yetgin, konutları kısa bir sürede oturulur hale getireceklerini dile getirdi. Sistemin geliri 1.5 milyar ile 3.5 milyar arasında olan bir kesimin lüks konut alabilmesine imkan tanıyacağını kaydeden Yetgin, "Bu sistemde kişinin ödeyeceği en üst rakamın alacağı dairenin kira rayicine paralel olmasını planlıyoruz. 125-130 bin dolarlık bir dairenin aylık ödemesi bin dolarlar seviyesinde. Bin dolar şu anda Ataşehir'de benzer bir dairenin kira rayici" dedi.

Yetgin, düşük peşinat ve taksitlerin yanı sıra vadeyi de 15-20 yıla yayacaklarını belirtti. "12 bin daireden bahsediyoruz. Bu yaklaşık 2 milyar dolarlık bir pasta demek" diyen Yetgin, bankaların projeye büyük bir ilgi gösterdiğini ifade etti. Satış yönteminin talebe bağlı olarak belirleneceğini kaydeden Yetgin, "12 bin konuta 20 bin talep gelirse kura ile satış yaparız. Ama 5 bin talipli gelmişse açık satış yöntemine başvuracağız" dedi.

KEY hesaplarını vatandaşa aktaracağız

İlk etapta 15 bin konut yapmayı hedeflediklerini belirten Feyzullah Yetgin, "TOKİ iştirakiyiz ve proje üreten bir şirketiz. Emlak GYO'nun üzerine almış olduğu önemli bir görev daha var. Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi... Dolayısıyla bu hesaplarla beraber Emlak Bankası'ndan bize devrolan bir borç ve ayni sermaye var. Amacımız doğru projeler üreterek bu hesapları süratle tasfiye etmek" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber