Doktorlar iğneli epilasyonu önermiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2011 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de özel bir hastanede Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzman Doktor Kemal Özyurt, iğneli epilasyonun zararlı olduğunu belirterek, hastanın cildinde yanık izleri ile lekeler bıraktığını söyledi.

Epilasyon uygulamasında lazer ile tedavinin daha faydalı olacağını söyleyen Kemal Özyurt, lazer uygulamalarının tedavilerde yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtti. Lazerlerin değişik frekanslarda kullanıldığını söyleyen Özyurt, "Lazer uygulamaları tedavilerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Lazerler değişik frekanslarda kullanılmaktadır. Bayanlarda bıyık, sakal bölgesinde anormal derecede kılların olduğu bir hastalıktır. Bu bir hormonsal bozuklukla olabileceği gibi hormonsal bozukluk

olmadan hormonların ciltteki etkisiyle de görülebilir. Farklı frekanslarda kullanılan lazerler vardır. Lazeri yoğunlaştırılmış 'yüksek enerjili ışık' diye çevirebiliriz. Bunu sağlayan makineler ile hastanın istenmeyen kılların olduğu bölgelerine lazer ışığı gönderilir. Lazer ışıkları kıl köklerini yakarak kıl köklerinin ölmesini ve kılların bir daha çıkmamasını sağlar. Lazer özellikle ayva tüyü dediğimiz ince beyaz ve sarı kıllarda lazerin etkinliği oldukça zayıftır. Kalın siyah kıllarda daha etkilidir" ifadelerini kullandı.

İstenmeyen tüylerin dökümünde kullanılan kremlerin etkili olamadığını belirten Kemal Özyurt, "İstenmeyen tüylerin tedavisinde bugün piyasada gördüğümüz bazı kremler var. Biz bunları hastalarımıza önermiyoruz. Bu kremleri çok etkili olarak görmüyoruz" dedi.

İĞNELİ EPİLASYON HASTALARA ZARAR VERİYOR

İğneli Epilasyon uygulamasının da hasta üzerinde birçok zarara yol açtığını söyleyen Uzman Doktor Kemal Özyurt, iğneli epilasyonun vücutta leke ve yanık izi bıraktığını belirtti. Özyurt, "İğneli epilasyon günümüzde hastanelerde çok fazla uygulanmamakla birlikte düzgün yapıldığında oldukça etkili bir yöntemdir. Basit elektro kotar mantığı ile iğneler ile hastanın kıl köklerine girilerek kıl kökleri yakılır. Tabi bu uzun seanslar halinde yapılır. Kıl kökünün kalınlığı da önemlidir. İnce kılların iğneli epilasyonlar ile yapılması çok zordur. İğneli epilasyon enfeksiyon riskini de taşır. Hastaya ait iğnelerin kullanılması gerekir. Bu enfeksiyon riskini engellemiş olur. İğneli epilasyonda yanık izleri ve lekeler olabilir. Ehil kişilerin yapması gerekir. Artık iğneli epilasyonlardan çok daha etkili çok daha yeni kullanılan lazer yöntemleri vardır" diye konuştu.

Özyurt, ayrıca hastaların tedaviye başlamadan önce lazerlerin gerçekten lazer mi, değil mi ve lazer yapan kişinin bu konuda eğitimli olup olmadığını iyi araştırmaları gerektiğini belirtti.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber