Yurt Dışına Gönderilecek Danıştay Meslek Mensuplarının Seçiminde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2011 04:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 Temmuz 2011
Resmî Gazete
Sayı : 28000

YÖNETMELİK

Danıştay Başkanlığından:

YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK DANIŞTAY MESLEK MENSUPLARININ SEÇİMLERİ İLE DİĞER ESASLARIN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 31/1/2002 tarihli ve 24657 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yurt Dışına Gönderilecek Danıştay Meslek Mensuplarının Seçimleri ile Diğer Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Son gönderilme tarihinden itibaren iki tam yıl geçmedikçe, meslek mensupları bu madde uygulamasından yararlanamazlar.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Danıştay Başkanı yürütür.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDE

Seçimde uygulanacak esaslar

Madde 10- Seçim, Danıştay üyeliğine seçilme tarihinden sonra bilimsel araştırmalarda veya mesleki incelemelerde bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmemiş olanlar arasından, kıdemli meslek mensuplarından başlanarak yapılır. Meslek mensuplarının tümünün gönderilmiş olması durumunda ise, en az gidenler arasından aynı esasa göre seçilenler gönderilir.

Kıdemin tespitinde, Danıştay üyeliğine seçilme tarihi esas alınır. Aynı tarihte seçilenlerden doğum tarihi eski olan kıdemli sayılır.

(Değişik: RG 4/1/2005-25690) Danıştay üyeliğine seçilme ve son gönderilme tarihinden itibaren iki tam yıl geçmedikçe, meslek mensupları bu madde uygulamasından yararlanamazlar. Ancak, yeterli sayıda istekli bulunmaması halinde iki yıl şartı aranmaz.

(Ek: RG 4/1/2005-25690) Ayrıca,Başkanlar Kurulu, her yurt dışına gönderilmelerde en fazla iki kişiyi, mesleki incelemenin amacı, hizmet gerekleri ve meslek mensuplarının durumlarını dikkate alarak yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın tespit edebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber