SSK'lılara 'özel hastane' müjdesi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugüne kadar Devlet Hastaneleri'nin tamamı ve üniversite hastanelerinin bir kısmından yararlanan SSK'lılar, artık özel hastanelerden de "ücretsiz" sağlık hizmeti alabilecek. SSK'lılardan "ücret farkı" alan özel hastanelere, bu farkı hastaya tedaviden önce bildirme zorunluluğu getirildi.

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul'da 27, İzmir'de 5 ve Tekirdağ'da 1 olmak üzere şimdiye kadar 33 özel hastaneyle sözleşme imzaladı. Ankara başta olmak üzere, diğer illerdeki özel hastaneler SSK'lılara kapılarını açmaya hazırlanıyor. Çok sayıda özel hastane SSK'ya müracaat etti.

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Karahan, SSK'lı hastaların sözleşme imzalanan 34 özel hastaneye sevksiz gidip muayene ve tedavi olabileceğini, tıbbi tahlillerini yaptırabileceğini söyledi. Karahan, çok sayıda özel hastanenin de SSK ile sözleşme imzalamak için müracaat ettiğini belirtti.

Türkiye'de şartlara uygun tüm özel hastanelerle anlaşma yapmak ve uygulamanın kapsamını genişletmek istediklerini ifade eden Karahan, "Bize müracaat eden özel hastanelerle sözleşme imzalayabilmemiz için bazı standartlar getirdik. Her branş için belli cihazların bulunması gerekiyor. Bunun dışında özel hastanenin elektronik provizyon sistemi için uygun olması koşulu bulunuyor. Sağlıkta rekabet artıyor. Biz SSK'lıların daha kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti alması için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Karahan, sözleşme imzalanan bazı özel hastanelerin SSK'lılardan "fark ücreti" almadığını, bazıların ise aldığını belirterek, "Bu konu tamamen özel hastanelerin inisiyatifindedir. Ancak özel hastaneler fark ücreti aldıklarını hastaya bildirmek zorundadır. Ancak hasta onayı aldıktan sonra ücret farkı alabilirler" diye konuştu.

İstanbul: Acıbadem Bakırköy Hastanesi, International Hospital, Alman Hastanesi, Özel Çapa Hastanesi, Medical Park Hospital, Avrupa Şafak Hastanesi, Özel Acıbadem Hastanesi, Özel Göztepe Şafak Hastanesi, Özel Yeni İsviçre Hastanesi, Özel Umut Hastanesi, Özel Kartal Hastanesi, İstanbul Memorial Hastanesi, Florence Nightingale Hastanesi, Avrupa Florence Nightingale Hastanesi, Erdem Hastanesi, Özel Üsküdar Hastanesi, Çamlıca Ömür Hastanesi, Özel Silivri Millet Hastanesi, Özel Onur Hastanesi, Özel Avcılar Anadolu Hastanesi, Haznedar Hastanesi, İstanbul Hospital, Özel İlgi Hastanesi ve Doğumevi, Özel Esenler Ensar Hastanesi, Kolan Hastanesi, Nisa Hastanesi, Esenler Hayat Hastanesi.

İzmir: Central Hospital, Ege Sağlık Hastanesi, Özel Gazi Hastanesi, Özel İzmir Hastanesi, Kent Hastanesi.

Tekirdağ: Çorlu Vatan Hastanesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber