'Adıyaman'a Üniversite, Besni'ye Fakülte' kampanyası için 18 bin imza

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2005 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde başlatılan 'Adıyaman'a Üniversite, Besni'ye Fakülte' kampanyası çerçevesinde 18 bin imza toplandı. Besni İlçesi'ne fakülte binası kurulması için resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, odalar ve vakıfların birlikte hareket ettiği 'Adıyaman'a Üniversite, Besni'ye Fakülte' kampanyası çerçevesinde bir hafta içersinde 18 bin imza toplandı.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu konu ile ilgili olarak bir platform oluşturulduğunu belirterek, "Oluşturulan platform aldığı karar ile fakültenin mühendislik fakültesi olmasına karar verdi. Fakülte binasını yapımını Merinos Halı'nın sahibi Mehmet Erdemoğlu üstlenirken, Besni Kaymakamlığı, Besni Eğitim Vakfı ve Besni Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği, fakültenin sosyal tesisleri ve lojman yapımını, Besni Belediyesi mevcut binaların çevre düzenlemesini taahhüt etti. Toplanılan imzalar ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi" dedi

Hersanlıoğlu, ayrıca üniversite alanı olarak imar planında ayrılan yerin içinde bulunan belediye hissesinin hazineden fakülte olarak tahsisi çalışmalarına başlanıldığının altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber