Eğitim Bir-Sen'den Başbakan'a mektup

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2005 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen üyesi bir grup, 500'ün üzerinde şube ve eğitim kurumlarında imzaladıkları ve sorunlarını dile getirdikleri bir mektubu, Sirkeci Postanesi'nden Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Açıklanan rekor büyüme rakamları düşen enflasyona rağmen, refah payının bir türlü artmadığı, ücretlerimizin ve alım gücümüzün yerinde saydığı acı bir gerçektir. Ülke kalkınmasının motor gücü olan eğitim ve bilim hizmet kolu çalışanları ise, kamu çalışanları gibi, düşük ücret baskısını rencide edici bir biçimde yaşamaktadır.

Bugün burada, eğitim çalışanlarının ücretleriyle ilgili düzenlemeleri ayrıntılı olarak kaleme aldığımız bir talep mektubunu başbakana göndermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu açık mektup 100 bin nüsha olarak 500'ün üzerinde şube ve eğitim kurumlarında imzalanmış ve başbakana gönderildi" dedi.

Açıklamanın ardından grup, hazırladıkları açık mektubu Sirkeci Postanesi'nden Başbakan Erdoğan'a gönderdi. Mektubun içeriğinde görev tazminatı, yardımcı hizmetler sınıfının görev ve tanımları, çalışma şartlarının ağırlığına göre ücretlerin iyileştirilmesi ve ek ders ücretleri gibi eğitim çalışanlarının sorunlarını içeren taleplerin bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber