TBB: BDDK kararları alma ve uygulamada uluslarası bağımsız olmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2005 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BANKALAR BİRLİĞİ'NDEN BDDK AÇIKLAMASI

Türkiye Bankalar Birliği(TBB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kararlarının alınmasında ve uygulanmasında uluslararası anlamda bağımsızlığa sahip olması gerektiğini savundu.

TBB, BDDK Tarafından Hazırlanan ve Hükümet'e Sunulan Bankacılık Kanunu Tasarısı'na İlişkin TBB'nin Genel Değerlendirmesi ve Maddelere İlişkin Görüşlerini açıkladı. Genel değerlendirmede, serbest piyasa mekanizmasının geçerli olduğu ekonomilerde finansal sektör ekonomik faaliyetin beyni durumunda olduğu belirtildi.

Büyümenin ve kalkınmanın en temel unsurlarından bir tanesi olan finansal kaynakların toplanması, kullandırılması, ödeme sisteminin etkinlikle sürdürülmesinin finansal sektörün temel işlevleri arasında olduğu belirtilen değerlendirmede,"İstikrar içinde ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması için finansal sektörün güçlü olması, büyümesi ve etkin çalışması zorunludur.

Birliğimiz, ülkemizde finansal sektörün ve bu sektörde çok önemli bir paya sahip olan bankacılık sisteminin büyütülmesi, güçlenmesi, itibarının artırılması, sağlıklı bir yapıda çalışması, rekabet koşullarının iyileştirilmesi yanında uluslararası rekabet gücünün artırılması, denetiminin etkin olarak yapılması, uluslararası iyi örneklere uyum sağlanması hususunda yapılan değişiklikleri desteklemektedir" denildi.

TBB açıklamasında, bankacılık sisteminde düzenleme ve denetleme otoritesinin çok önemli bir sorumluluğa sahip olduğu, bu sorumluluğun yerine getirilmesinde görevlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için otoritenin faaliyetlerinde ve aldığı kararlarda bağımsız olmasının büyük önem taşıdığı görüşünde olduğu ifade edildi. Değerlendirmede, "Bu nedenle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kararlarının alınmasında ve uygulanmasında uluslararası anlamda bağımsızlığa sahip olması gerektiğini savunmaktadır" görüşüne yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber