SSK ve Bağ-Kur affında söz Erdoğan'da

Haber Giriş : 22 Nisan 2005 05:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2003 yılında çıkarılan SSK ve Bağ- Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılması düzenlemede gecikme faizlerinin yüksek olması nedeniyle istenilen sonuca ulaşmayınca hükümet hem prim tahsilatını hızlandırmak hem de borçluların mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenleme hazırlığına girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yaklaşık bir aydır Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'nın çalışmaları tamamlandı ve Erdoğan'ın kararı beklenmeye başladı.

Bütçeyi sarsmayacak
Bütçe dengelerinin sarsılmaması amacıyla titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan yeni düzenleme taslağına göre, vergi barışı uygulamasında olduğu gibi ana paraya uygulanacak faiz hesaplaması TEFE'ye göre yapılacak ve ortaya çıkan rakam18 taksite bölünecek. Halen prim alacaklarına uygulanan gecikme faizi yüksek olduğu için her geçen gün devletin alacağı katlanarak büyüyor.

28 katrilyon lira
Öte yandan, SSK'nın 2.8 milyar YTL'si ana para, 3.3 milyar YTL'si de gecikme faizi olmak üzere toplam 6.1 milyar YTL prim alacağı bulunuyor. Bu alacağın 3.8 milyar YTL'si özel sektör borçlarından oluşuyor. Bağ- Kur'un prim alacağı ise gecikme faizi ile birlikte 23.3 milyar YTL'ye ulaşmış durumda bulunuyor. Hükümet, yeni düzenleme ile vergi barışı benzeri bir başarıya ulaşmayı planlıyor. Hükümet, vergi barışı ile 4.5 katrilyonun üzerinde tahsilat yapmıştı.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber