Kara Harp Okulu, ÖSS ile sadece bayan öğrenci alacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2005 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Harp Okulu, geçen yıl başlattığı uygulamayı devam ettirerek, bu yıl da ÖSS ile sadece bayan öğrenci alacak. Okul, erkek öğrenci ihtiyacını ise askeri liselerden karşılayacak.

Kara Harp Okulu'na girmek isteyen bayan adaylar, başvurularını 16 Mayıs-17 Haziran 2005 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı'na yapabilecek.

Başvurusu uygun bulunan ve ÖSS'den yeterli puanı alan adaylar, 29-30 Temmuz 2005 tarihlerinde ön sağlık, bedeni yetenek ve mülakat sınavlarına alınacak.

Sınavlarda başarılı olan adaylar 1-12 Ağustos 2005 tarihleri arasında sağlık muayenesinden geçirilecek. Asil ve yedek adayların listeleri 3-4 Ağustos 2005 tarihlerinde ilan edilirken, kesin kayıtlar 13 Ağustos 2005'te yapılacak.

Kara Harp Okulu'na başvuracak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bayan olması, nişanlı, evli, dul, çocuklu olmaması veya herhangi bir erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamaması gerekiyor.

Adayların, sosyal durum, ahlak ve karakterle ilgili genel koşulları taşımaları ve TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin askeri okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmaları isteniyor.

Başvuru kılavuzu ve formları ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın http://www.kkk.tsk.mil.tr ve Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın http://www.kho.edu.tr/ internet adreslerinden indirilerek temin edilebilecek. Bu internet adresleri dışında ayrıca başvuru kılavuz ve formu basımı ve dağıtımı yapılmayacak.

Adaylar, başvurularını 16 Mayıs-17 Haziran 2005 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı Kayıt Kabul Komisyon Başkanlığı (06654) Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta ile iletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber