Kekemelere telefon indirimi geliyor...

Haber Giriş : 22 Nisan 2005 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kekeme bir vatandaşın Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak 'kekemeler daha ucuza konuşsun' teklifini çok akıllıca bulduğunu belirterek, Türk Telekom'un değerlendirip gereğini yapacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Sanayi Odası'nın Ostim-İvedik Ofisi'nin açışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, kekeme bir vatandaşın Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak 'kekemeler daha ucuza konuşsun' teklifini hatırlatmaları üzerine Yıldırım, kekemelerin konuşmaları daha uzun sürdüğü için zaman kayıplarının çok olduğunu belirterek "Akıllıca bir teklif biz de değerlendireceğiz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kendisine bizzat böyle bir talimat vermediğini ancak Telekom'un gereğini yapacağını söyleyen Yıldırım, "Ben de teklifi sizden duyuyorum. Vatandaşlar her türlü avantajdan yararlanmak isterler. Bu akıllıca tekliflerini de Türk Telekom sağlıklı bir şekilde değerlendirip gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Yıldırım, Türk Telekom'un özelleştirilmesi ile ilgili sorulara ise 'şu ana kadar 9 firma ile görüşmelerin devam ettiğini ancak henüz netlik kazanan bir durumun olmadığı' karşılığını verdi. Öte yandan ASO'nun Ostim-İvedik Ofisi'nin açılışına Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Filistin Telekomünikasyon Bakanı Sabri Saydam ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, hükümetin iktidara gelmeden önce en önemli hedeflerinden birisinin hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu belirterek, bugün ASO'nun Ostim'de yaptığı hizmetin bunun bir örneği olduğunu ifade etti. Törene Endenozya'da bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yerine katıldığını hatırlatan Yıldırım, "Siz bir Ali bekliyordunuz biz Binali geldik" diye espri yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında Ostim'in Türkiye ve Ortadoğu'nun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, ASO'nun böyle bir yere ofis açarak üyelerinin ayağına hizmet götürdüğünü ifade etti. Törene katılan Filistin Telekomünikasyon Bakanı Saydam ise, Filistin ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi için Türk işadamlarından destek istedi. Saydam, Filistin'de özellikle tekstil ve ağaç sanayinin çok geliştiğine dikkat çekerek, gelecekte Filistin ürünlerinin Türkiye'de satılmasını hayal ettiğini söyledi. Saydam, yakın bir zaman içinde Başbakan Erdoğan'ın Filistin'e geleceğini hatırlatarak, herkesin bir gün El-Aksa Camii'nde dua edebilmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından ASO Ostim Ofisi, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber