Şehirlere AB standardı

Haber Giriş : 23 Nisan 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, şehirlerin çağdaş bir şekilde büyümesinin sağlanabilmesi için yeni projelere ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konuda, 'AB tarafından konan değerleri temel ölçü olarak alacaklarını' bildirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, şehirlerin çağdaş bir şekilde büyümesinin sağlanabilmesi için yeni projelere ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konuda "AB tarafından konan değerleri temel ölçü olarak alacaklarını" bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Hilton'da düzenlenen "AB Genişleme Sürecinde Avrupa Başkentleri 9. Konferansı"nda konuşan Erdoğan, başkentlere kimliğini, rengini ve havasını veren en önemli unsurun insan olduğunu söyledi. Etkin, donanımlı, dinamik ve kentsel ihtiyaçları karşılayan yeni kentsel yönetimlerin oluşturulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Başkentler ilerleme lideri, şehirciliğin öncüsü, demokratik kültürün odağı olmalıdır. Şehirleri çağdaş bir şekilde büyütmek için yeni projelere ihtiyaç vardır. Kentsel yönetim anlamında kazanımların korunması için AB tarafından konan değerleri temel ölçü olarak alacağız" dedi.

AK Partili başkanlara uyarı

Erdoğan, daha sonra AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan 59 ilin belediye başkanına da aynı konuda mesajlar verdi. Yerel yönetimlerin 1. yıldönümü nedeniyle yapılan toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, şehirlerin medeniyet, insanların demokrasi isteğinin AK Parti'nin doğmasına neden olduğunu belirterek, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin şehirlerin iyi yönetilmesine bağlı olduğunu kaydetti.

Şehirlerin ülke ve medeniyetin aynası olduğunu söyleyen Erdoğan, belediye başkanlarının bu aynayı elinde tuttuğunu hatırlatarak, "Unutmayın bu aynada hem sizler hem de temsil ettiğiniz şehirlerimiz görünüyor. Bu aynayı özenle parlatmak zorundasınız. Halkımız mazeret siyaseti üretenler tarafından yorulmuştur. Eğer temsil ettiğiniz şehrin imkanlarını harekete geçiremiyorsanız temsilde bir sorun vardır" diye konuştu.

Belediye başkanlarını halka hizmette "adaletli" davranmaya çağıran Erdoğan, "Vatandaşıımız ayrıcalık peşinde değil, imtiyaz istemiyor; adalet istiyor. Adalet ise güneş gibi olmayı, her tarafı aydınlatmayı gerektirir. Adil davranmak en önemli gücünüzdür. Siyasette kalıcı olmanızın tek yolu şehirleri imar etmenizdir" dedi.

Eski konularla gerginlik üretenler

AK Parti iktidarının, millete "kavga etmeden yürümenin mümkün olduğunu" gösterdiğini kaydeden Erdoğan, ülkeye güven ve istikrar getirdiklerini belirtti. "Başkalarının dar ufukları, dar çember siyasetleri bizi rüyalarımızdan, ideallerimizden alıkoyamaz" diyen Erdoğan, son günlerde meydana gelen bazı olaylarla ilgili olarak da şu mesajı verdi: "Bu süreçte Türkiye'yi eski tartışma temalarıyla germek isteyenler, halkı yeniden yormak isteyenlerin gerekçeleri ellerinden alınmıştır. Çünkü AK Parti bu oyuna gelmez."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber