Bakan Çelik İstiklal marşının sözlerini unuttu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2005 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 23 Nisan 1920 tarihindeki oturumunun canlandırıldığı sırada okuduğu İstiklal Marşı'nın sözlerini unuttu.

Çelik, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Birinci Meclis binasında düzenlenen programa katıldı.

Öğrencilerin, TBMM'nin 23 Nisan 1920 tarihindeki oturumunun canlandırıldığı programda kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Çelik, işgal edilen ve kabusu yaşayan ülkenin ve milletin insanlarının Birinci Meclis'te gönül, yürek ve iman birliği yaparak, Anadolu'da yeni heyecan ve iradeyle bir hareket başlattıklarını söyledi. İşgalcilerin modern silahlarına karşı, çelik bir iradeyle ülkenin düşmanlardan arındırıldığını ifade eden Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 70 milyon nüfusuyla geleceğe güvenle, emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi. Çelik konuşması sırasında İstiklal Marşı'nın önemine de değindi. "Tarihimizin marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşı, ilk defa o dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından TBMM'de okundu. Marşı bütün milletvekilleri ayakta dinledi ve alkışladı" diyen Çelik, İstiklal Marşı'ndan bir kıta okuyarak konuşmasını süslemek istedi. Ancak Çelik, "Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım" şeklindeki kıtadaki "bendimi çiğner, aşarım" bölümünü söylemeyi unuttu. Kısa süre içerisinde hatasının farkına varan Çelik, mısraları yeniden okumayı denediyse de aynı bölümü yine hatırlayamadı.

Bakan Çelik konuşmasını, "Eğer o heyecanı taşıyorsanız, kesinlikle kükremiş sel gibi önünüzde hiçbir set, hiçbir bent durmaz" şeklinde sürdürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber