Enerji Bakanlığı, petrol aramalarını yoğunlaştıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2005 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, hem yurt içinde hem yurt dışında petrol aramalarına ağırlık verdiklerini belirterek, doğalgaz aramalarının Akçakoca açıklarında, petrol aramasının da Doğu Karadeniz'de yapılacağını söyledi.

Hilmi Güler, Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Suriye ve Türkiye arasında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde başlatılan Elektrik Sistemlerinin Enterkonneksiyonu Projesine ilişkin Bakanlar Komitesi toplantısının açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Elektrik bağlantısı için 7 ülkenin biraraya gelmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Güler, Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde bir enerji koridoru olma konusunda önemli adımlar atarken, şimdi de elektrik enerjisinde bir köprü vazifesi göreceğini bildirdi.

Elektriğin Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçecek olmasıyla Türkiye'nin büyük avantaj sağlayacağını belirten Hilmi Güler, bunun, enerjinin arz güvenliği açısından da son derece önemli olduğunu söyledi.

7 ülkenin elektrik bağlantısı kurulmasında çok önemli adımlar atmasıyla bölgede Türkiye'nin çok etkin bir ülke olarak ortaya çıktığını belirten Güler, 7 ülkeye diğer ülkelerin de katılmasının beklendiğini bildirdi.

Hilmi Güler, İran doğalgazı ile ilgili bir soru üzerine de, kalite ve temin konusunda problemler olduğu için İran doğalgazını bir süre kestiklerini belirterek, ''Şimdi yeniden açtık. İran gazı dünden bu yana gelmeye başladı. Görüşmelerimiz sürüyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber