Hakkında şikayet ve ihbar yapılan 1212 polis görevden uzaklaştırıldı

Haber Giriş : 25 Nisan 2005 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 yılda 10 bin polis hakkında şikayet ve ihbar yapıldı. Soruşturma geçiren bin 212 polis görevden uzaklaştırıldı...

EMNİYET Genel Müdürlüğü, son iki yıl içinde aralarında sınıf üstü müdürlerin de bulunduğu çeşitli rütbelerdeki 10 bin 272 polis ?şikayete' ve ?ihbara' konu oldu. Emniyet, haklarında şikayet ya da ihbar mektubu gönderilen personeline yönelik ?katı disiplin' politikası uyguladı, ?müsamaha' göstermedi. 2003-2004 yıllarında şikayet mektuplarından 2 bin 158'i, ihbarlardan ise 714'ü işleme konuldu. Hakkında şikayet ya da ihbar mektubu gönderilen her rütbedeki personelle ilgili ?idari' soruşturma açıldı.

Üst rütbeliler de var

Açılan soruşturmaları Teftiş Kurulu'nun görevlendirdiği polis başmüfettişleri ile İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri yürüttü. Şikayete konu olan personel arasında ?sınıf üstü' statüde bulunan (eski ve yeni genel müdür yardımcısı, Ankara, İstanbul, İzmir emniyet müdürleri gibi) üst düzey müdürler de yer aldı. Şikayet ve ihbara konu olan incelemelerde, ?soruşturmanın selameti' açısından bin 212 polis ?görevden' uzaklaştırıldı. Soruşturma tamamlanana kadar açığa alınan polisler arasında ise; 1 emniyet müdürü, 5 ikinci sınıf emniyet müdürü', 3 üçüncü sınıf emniyet müdürü', 4 dördüncü sınıf emniyet müdürü', 6 emniyet amiri', 30 başkomiser, 18 komiser, 15 komiser yardımcısı, bin 114 polis memuru ile 16 diğer personel yer aldı.

?Biz de kimse kollanmaz'

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, şikayet ve ihbarlar neticesi açılan soruşturmalar ile verilen disiplin cezaları konusunda, ?Bizdeki disiplin mekanizması Silahlı Kuvvetler dışında hiçbir kurumda yoktur. Hakkında en küçük bir şikayet ya da ihbar olan her rütbedeki personelle ilgili soruşturma açılır. Kimse kayırılmaz. Başka kurumlarda şikayet ve ya ihbar mektupları işleme konulmazken, bizde isimsiz ve imzasız mektuplar dahi önemli görülerek işleme alınır' yorumunu yaptı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber