25/04/2005'in önemli gelişmeleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Anayasa Mahkemesi'nin 43. kuruluş yıldönümü...
- Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin ve üyeler, Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan da katılacak.
- Arınç ve Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 43. kuruluş yıldönümü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda verilecek kokteyle katılacak.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak.
- Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Atasagun'u kabul edecek.

3- Cumhurbaşkanı Sezer, Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Victor Tıvırcun'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Arınç, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Endonezya Açe/Lhok Seumawe Valisi Abdülkerim Tarmizi ve beraberindekileri kabul edecek.
- Arınç, TBMM Milli Egemenlik Kampı'ndaki "85. Yıl Milli Egemenlik İzci Kampı"nı ziyaret ederek kamp ateşini yakacak.
- Arınç, Türk Parlamenterler Birliği Sosyal Tesisi'nin açılış törenine katılacak.

5- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, CTP Genel Başkan Vekili ve Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer'i yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, resmi ziyaret için bulunduğu Çin'de Denetleme Bakanı Li Zhilun, Devlet Konseyi Genel Sekreteri Hua Jianmin ile Eğitim, Spor ve Gençlikten Sorumlu Devlet Müşaviri Chen Zhili ile görüşecek.

7- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, yarın yapılacak Türkiye-AB Ortaklık Konseyi'nin 44. oturumuna katılmak üzere Lüksemburg'a gidecek.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Antalya'da başlayacak Dünya Jeotermal Kongresi 2005'in açış konuşmasını yapacak.

9- Çanakkale zaferlerinin 90. yıldönümü...
- Törenler; Yeni Zelanda ve Avustralya anıtları ile 57. Alay Şehitliği'nde yapılacak etkinliklerle sona erecek.

10- CHP Genel Başkanı Baykal, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) gezi ve incelemelerde bulunacak, brifing alacak.

11- DYP Genel Başkanı Ağar, Mersin'de partisinin il kongresine katılacak.

12- AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve beraberindeki heyet, New York'ta NATO Parlamenterler Asemblesi toplantısına katılacak.

13- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulu ilkbahar toplantıları, Strasbourg'da başlıyor.

14- Türkiye genelinde uygulanacak "Kızamık Aşı Günleri", Yenimahalle Ufuk Ege Anaokulu'nda düzenlenen törenle başlatılacak.

15- Akdeniz Girişimcileri Konfederasyonu Birliği'nin Genel Kurulu İstanbul'da yapılacak.
- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Genel Kurul'a ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

16- Hazine İhalesi...
- Hazine, YTL cinsinden 210 gün vadeli iskontolu bono ihalesi düzenleyecek.

17- İstanbul'da 4-6 Mayıs 2005 tarihleri arasında yapılacak Türk- Alman Ekonomi Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

18- İlk Türk deniz gücünü kuran Emir Çaka Bey'in Çeşme'deki kabrinden sembolik olarak alınacak denizcilik ateşi, Marmaris'te düzenlenecek Uluslararası Denizcilik Festivali'ne törenle gönderilecek.

19- Devlet Tiyatroları'nca düzenlenen "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali", konuk çocukların Anıtkabir'i ziyareti ile başlayacak.
- Festivalin açılış töreni, Akün Sahnesi'nde yapılacak.

20- Ziyaret...Seminer...Toplantı...Tören...
- "Tarihin Işığında Ermeni Aldatmacası" panelinde, TTK Başkanı Prof. Dr. Halaçoğlu, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Sarınay ile Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Saray konuşacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Geleceğim Bakırköy" konulu toplantıya katılacak.
- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Senatosu'nun organize ettiği "Yeni Türk Ceza Kanunu ne getiriyor, ne götürüyor" konulu toplantı, TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda yapılacak.
- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nün "Terör, Şiddet ve Toplum" başlıklı uluslararası sempozyumu, üniversitenin Kabataş yerleşkesinde başlayacak.
- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün'ü ziyaret edecek.
- İstanbul Ticaret Odası'nda Brezilya semineri gerçekleştirilecek.
- Teknolojideki gelişmelerin ele alınacağı Microsoft Zirvesi İlkbahar 2005, İstanbul'da başlayacak.
- "Kızamık Aşı Günleri Kampanyası", Konya'da Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cihanser Erel'in katıldığı törenle başlayacak.
- Samsun Polisevi'nde düzenlenecek "TCK ve CMK Bilgilendirme 2. Dönem Toplantısı"na Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop ve Tokat illeri emniyet şube müdürleri ve amir sınıfı personel katılacak.
- Ankara Valisi Kemal Önal, Gölbaşı İlçesi'nde çeşitli incelemelerde bulunacak.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması projesi kapsamında düzenlenecek protokol imza törenine katılacak.
- Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yıllık genel değerlendirme toplantısı, Genel Müdür Yusuf Beyazıt'ın katılımıyla Mersin'de yapılacak.
- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mayıs ayında başlayacak Altın Koza Film Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Panasonic'in plazma ve LCD pazarındaki yeni ev konsepti, Panasonic Toyota takımı pilotu Ralf Schumacher'in katılımıyla İstanbul'da basın toplantısıyla açıklanacak.
- Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği genel kurulları yapılacak.

21- Yeni vergi sistemi için hazırlık...
- Vergi Konseyi, Gelirler Genel Müdürlüğü ile de koordineli olarak, yeni vergi sistemi için çalışma yapıyor.
- Gelir, Kurumlar ve Vergi Usul Kanunları'nın yeniden yazımı için ABD ve Güney Kore'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkenin vergi sistemi inceleniyor.
- Örtülü kazanç müessesesi ile serbest muhasebeci ve mali müşavirler yasası yeniden düzenleniyor.

22- Plastik sektöründe gelişmeler ve beklentiler...
- Türkiye'nin, son 5 yıldaki büyüme hızıyla, 2010 yılında Avrupa ve Avrasya'nın üçüncü büyük plastik işleme kapasitesine sahip ülkesi konumuna geleceği bildirildi.
- Pagev ve Pagder Genel Sekreteri Demirci: "Plastik tüketiminin fazlalığı, ülkelerin gelişmişliğinin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir."

23- TÜBİTAK'ın tekstil enstitüsü projesi...
- Tekstil Araştırma Merkezi Müdürü Işık Tarakçıoğlu:

"Tekstil sektörünün geleceğinin kurtarılması için Ar-Ge uzmanı yetiştirecek enstitü kurulması zorunlu."
- "Merkez olarak 6. Çerçeve Programı çerçevesinde uzman yetiştirme programına başladık."

24- Futbol Federasyonu Başkanı Dr.Levent Bıçakcı, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal ve (A) Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu, İstanbul Kadir Has Üniversitesi'ndeki panele katılacak.
- Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda haftalık olağan basın bilgilendirme toplantısını yapacak.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 3. maçında, Fenerbahçe ile Erdemirspor, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşılaşacak.

26- Ünlü Alman Formula 1 pilotu Ralf Schumacher, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek ve basın toplantısı sonrası hayranlarıyla bir araya gelecek.

27- Futbolda Avrupa kupalarında zorlu bir haftaya daha giriliyor.
- Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda yarı final ilk maçları, yarından itibaren yapılacak.

28- Bayanlar Hentbol Birinci Ligi (A) Klasmanı'nda haftanın görünümü.
- Ankara Havelsanspor, şampiyonluğa çok yaklaştı.

29- Futbol liglerinde yer alan takımların teknik adam ve yöneticileri, haftanın maçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.
- Birinci Süper Futbol Ligi'nde 29. hafta maçlarını yöneten hakemlerin, gözlemcilerden aldıkları notlar, Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber