AKP, bakanlar ile belediye başkanlarını yüzleştirecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2005 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinden sonra belediye başkanlarıyla bakanları yüzleştirecek. Yapılan toplantılarda kabine üyelerini eleştiren belediye başkanlarının şikayetlerinden bunalan Başbakan Erdoğan, artık periyodik olan bakanlar ile belediye başkanlarını biraraya getirme kararı aldı. Erdoğan, 'time-table' yöntemini bu kez belediye başkanları için uygulamış olacak. Alınan karar doğrultusunda belediye başkanları 3 ayda bir kampa girecek.

Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin ardından belediye başkanlarını da 3 ayda bir kampa alacak. AK Parti milletvekillerini yılda 2 kez Kızılcahamam'da kampa alan Erdoğan, aynı yöntemi belediye başkanları için uygulayacak. Kızılcahamam kampında milletvekillerini gruplar halinde bakanlarla görüştüren Erdoğan, bakanların tek tek odaları gezerek sorunları dinlemesini sağlamıştı.

Uygulamaya 'time-table' adını veren Başbakan Erdoğan, bu kez belediye başkanlarıyla bakanları karşı karşıya getirecek. Belediye başkanlarının özellikle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü ile ilgili şikayetleriyle karşılaşan Erdoğan, çareyi 'time-table' uygulamasına geçmekte buldu.

Son olarak partisinin 59 il ve büyükşehir belediye başkanıyla Ankara'da biraraya gelen Erdoğan, yine AK Parti'li başkanların kabine üyelerine yönelik serzenişiyle karşılaştı. Maliye Bakanı Unakıtan'ı 'çok cimri' davranmakla suçlayan belediye başkanları, bazı bakanları da 'sorunlarını yeterince dikkate almamak' ile suçladı. Erdoğan şikayetlerin artması üzerine artık belediye başkanlarıyla bakanların yüzleşeceği kampın gerçekleştirilmesini istedi. Erdoğan'ın talimatıyla artık 3 ayda bir yapılacak kampta bakanlar ile belediye başkanlarının sorunlarını yüz yüze görüşmesine imkan sağlanacak. Kampa Başbakan Erdoğan başkanlık edecek.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, belediye başkanları toplantısında AK Parti'li yerel yöneticilerle ilgili yaptırdığı anket sonuçlarının genel değerlendirmesini yaptı. AK Parti'li belediye başkanlarının performansını değerlendirmek amacıyla bir anket çalışması yaptırdığını açıklayan Erdoğan, "Anket sonuçları pek iç açıcı değil. Birkaç belediye başkanımız dışındakiler sınıfta kaldı. 28 Mart seçimlerinde aldıkları oyların çok gerisinde çıktılar. Herkes dikkatli olsun. Halkın güvenini kaybetmeniz çok kötü sonuçlar doğurur. Sizin illerinizde yaptığınız hataların faturası Meclis'te bize çıkarılıyor" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber