İşçi alımında, ikametgahı O ile aldırarak başvuru yapılabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2011 02:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere işçi alımlarında ikametgah sınırlaması bulunmaktadır. Yani daimi işçi ilanları il düzeyinde, geçici işçi ilanları ise il veya ilçe düzeyinde verilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarının il düzeyinde verilen sürekli veya geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde ulusal düzeyde; ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde de, önce il düzeyinde sonra ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilmektedir. İlanlarda 10 günlük bir başvuru süresi bulunmaktadır.

Burada en önemli sorulardan birisi şu olmaktadır: İlan yayınlandıktan sonra, ikametgahını o ile taşıyıp ilana başvurma imkanı var mıdır?

Türkiye İş Kurumunun uygulaması şu şekildedir: Kişiler talep yayınlanmadan önce ikametgahlarını talebin yayınlandığı ile alırlarsa ve talebe başvuru yaparlarsa başvuruları kabul edilmekte, ancak talep ilan edildikten sonra ikametgahlarını talebin yayınlandığı ile aldırır ve de talebe başvuru yaparlarsa, başvuruları kabul edilmemektedir. İŞKUR'un bilgi edinmeyle adaylara verdiği resmi cevap bu şekildedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber