SSK ve Bağ-Kur prim için ?vergi affı' modeli

Haber Giriş : 25 Nisan 2005 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK ve Bağ-Kur'un prim alacağı içindeki gecikme faizi tutarının bir bölümünün silinmesini öngören düzenleme, Erdoğan'a sunuldu. Geliştirilen formüle göre, yapılacak düzenlemede, ana paraya uygulanacak faiz hesaplaması TEFE'ye göre yapılacak. Ortaya çıkan rakamın 18 aya bölünmesi planlanıyor.

HÜKÜMET yeni bir affa hazırlanıyor. Bir süreden beri üzerinde çalışılan SSK ve Bağ-Kur prim borcu indirimi ?vergi affı' formülüyle Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Buna göre, ana paraya uygulanacak faiz hesaplaması TEFE'ye göre yapılacak. Ortaya çıkan rakamın 18 aya bölünmesi planlanıyor.

2003 yılında çıkarılan aftan beklenen sonuç alınamamasına rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bir ay önce başlatılan çalışmalar sonuçlandı. Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'nın yaptığı ortak çalışmadan ?vergi affı' formülü çıktı. Geliştirilen formülün Erdoğan'a sunulduğu belirtildi.

Bütçe dengelerini sarsacağı eleştirilerine hedef olan taslağa göre, Vergi Barışı uygulamasında olduğu gibi ana paraya uygulanacak faiz hesaplaması, TEFE'ye göre yapılacak. Ortaya

çıkan rakam 18 taksite bölünecek. Çalışma Bakanlığı, ?zaten az olan prim ödemelerinin' af beklentisi nedeniyle daha da azalacağı endişesi yaşıyor. Bakanlık, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına getirilecek yeniden yapılandırma konusunda, ?net bir karara varmadan' açıklama yapılmasına karşı çıkıyor.

28 KATRİLYONLUK ALACAK:

Öte yandan, SSK'nın 2.8 milyar YTL'si ana para, 3.3 milyar YTL'si de gecikme faizi olmak üzere toplam 6.1 milyar YTL prim alacağı bulunuyor. Bu alacağın 3.8 milyar YTL'si özel sektör borçlarından oluşuyor. Bağ-Kur'un prim alacağı ise gecikme faizi ile birlikte 23.3 milyar YTL'ye ulaşmış durumda. Hükümet, prim borçlarına uygulanacak yeniden yapılandırma programı ile Vergi affı düzenlemesinde elde edilen sonucu yeterli görülüyor

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber