Bakan Şahin toplu görüşme toplantısı öncesinde, hasım olmadıklarını ve 657 değişiklik taslağının sendikalara gönderileceğini söyledi

Haber Giriş : 15 Ağustos 2003 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şahin: Hasım olmadıklarını ve 657 değişiklik taslağının sendikalara gönderileceğini söyledi

Memur sendikaları ile yürütülecek maaş zammı görüşmeleri için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile memur sendikaların temsilcileri biraraya geldi.

Başbakanlık Merkez Binası'ndaki görüşmeleri, Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu Başkanı Bircan Akyıldız ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sami Evren yürüttü. Görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, kamu çalışanlarının 2004 yılına ait sosyal ve mali haklarının ne olması gerektiği amacına yönelik toplu görüşmeler için biraraya geldiklerini söyledi. Memur sendikalarının iki yıllık geçmişi olduğunu hatırlatan Şahin, ''Geçen yıl bir mutabakat imzalanamadı. Diliyorum bu yıl başarırız'' dedi. Yasa gereği toplu görüşme süresinin 15 gün olduğunu kaydeden Şahin, yasanın yeniden gözden geçirilmesinin söz konusu olabileceğini söyledi. Görüşmelerin kamu görevlilerinin 2004 yılındaki durumuyla ilgili olduğu ve yasa gereği tarafların 13 kişiden oluştuğunu belirten Şahin, ''Taraflar her ne kadar karşı kaşıya otursalar da hasım değildir. Hepsi devlete ve millete karşı sorumluluğu yüklenmiş insanlar. Ülke şartları içinde en iyi çözümü bulmaya gayret edeceğiz. İki taraf da benim, Sayın Başbakan'ın ve Bakanlar Kurulu'nun mesai arkadaşlarıdır'' dedi. Türkiye'de en çok mağdur olan kesimlerin başında memurların geldiğini ancak ülkenin ekonomik sorunlarının çözülemediğini vurgulayan Şahin, ''Çark borç alarak döndürülmektedir. Ancak bu kısır döngüden çıkmak da zorunludur. Biz tek başına iktidar olan bir hükümet olarak, Türkiye'yi bu badirelerden kurtarmak istiyoruz'' diye konuştu. Bürokratlara dönerek, ''Memura ne kadar verileceğini siz belirleyeceksiniz'' diyen Şahin, şöyle konuştu: ''Vergi toplayan, bütçe yapan, borçları ödeyen sizlersiniz. Dolaysıyla kendiniz için ne verileceğinin en iyisini siz bilirsiniz. Sendika üyesi olsun olmasın, bütün kamu görevlileri bizim mesai arkadaşlarımızdır''.

Kamu işçi sendikaları ile yürütülen toplu görüşmelerde olduğu gibi, memur sendikaları ile de uzlaşmaya varılması dileğini tekrarlayan Şahin, iyi niyet ve hoşgörü ile sosyal barışın korunması gerektiğini söyledi. Görüşmelerde sergilediği tavırdan dolayı Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'a teşekkür eden Şahin şöyle devam etti. ''Bağcıyı döverek üzüm yendiği görülmemiştir. Üzüm yemek istiyorsak uzlaşma içinde davranmalıyız. Karışılıklı hoşgörü ve anlayış şart''. Şahin, memurlarla ilgili kanunların artık ihtiyaca cevap vermediğini belirterek 657 Sayısı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştireceklerini, bunun taslak metninin sendikalara gönderileceğini ifade etti.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber