Kamu İhale Kurumundan Gelen Pis Kokular -1

Haber Giriş : 26 Nisan 2005 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaşif DOĞRU/Aktifhaber

Bugün ülkemizde yaşanan tüm sosyal ve ekonomik sıkıntıların temelinde yatan asıl problem ne kanunların yetersizliği ne de diğer mevzuatın eksikliğidir.

Konusu, maddi ve manevi unsurları aynı, sadece faili ayrı olan suçla ilgili nasıl farklı kararların verildiği, aynı konuyla ilgili kişiye göre nasıl farklı uygulamaların yapıldığı artık herkesçe bilinen ve eleştirilen bir gerçektir.

En kötü kanunu bile en iyi şekilde yorumlayan ve uygulayan bürokrat ve hukuk adamlarına karşın, her açıdan düzgün ve eksiksiz olan kanunu en kötü şekilde yorumlayan ve uygulayan bürokrat ve hukuk adamlarının varlığı da herkesçe bilinen bir gerçektir.

Yıllardır devletin zaten kıt olan kaynaklarını çarçur eden, yandaşlarını devletin sırtından ihale zengini yapan bürokrat ve siyasiler, tüm suçu ihale sisteminde bulmuş, suçlu ilan edilen (!) ?Devlet İhale Kanunu? yerine Ocak 2003 tarihinden itibaren ?Kamu İhale Kanununu? getirmiş ve bu kanunu uygulamak için de ?Kamu İhale Kurumu'nu kurmuşlardır.

E-postama gelen bir mail ve eklerini sizinle paylaştığımda yukarıdaki tespitlerimin ne kadar yerinde olduğunu sizde görecek ve ülkemizdeki asıl problemin, uygulayıcıların zihniyet problemi olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız.

Okuyucum aynı bilgi ve belgeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiğinden konuyu detaylandırmadan, Başsavcılığın enerji yolsuzluğu ile ilgili iddianamesini daha sağlıklı ve rahat tamamlayabilmesi için bu bilgi ve belgeleri daha sonraki yazılarımızda daha detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım.

Şu kadarını söyleyeyim ki Kamu İhale Kurumu tarafından Doğu Karadeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi yapım ihale işi için devletin, 60 milyon dolar zarara uğratıldığı ve bazı kurul üyeleri ile onlara yakın bazı uzman ve başkanların ciddi menfaat sağladığı iddia edilmekte ve belgeler bu iddiaları kanıtlar nitelikte gözükmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber