Türkiye Kamu-Sen: Hükümet istediklerini vermezse 5 bin kişi açlık grevi yapacak.

Haber Giriş : 18 Ağustos 2003 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Kamu-Sen: Hükümet istediklerini vermezse 5 bin kişi açlık grevi yapacak.

Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro- Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, toplu görüşmelerinde Hükümet'in olumlu adım atmaması durumunda, 81 ilde 5 bin sendika yöneticisiyle açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Yokuş, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Konya şube başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, dün hükümetle yapılan görüşmelerde, karşı tarafın beklentilerini anlamaktan çok uzakta olduğunu gördüklerini ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in kendilerine, "Sizin hükümet olarak bize ihtiyacınız var" sözlerinin kendilerini son derece üzdüğünü belirten Yokuş, "Yani (Bizimle iyi geçinmek zorundasınız. Biz iktidar gücüyle nasıl toplumun tüm kesimlerini önümüzde eğiyorsak, siz memurlar geleceksiniz, önümüzde diz çökerek, bize yalvaracaksınız) anlamında sözler ifade ediliyor. Hiçbir iktidarın önünde eğilmedik, eğilmeyiz, bunlar da eğemezler" diye konuştu.

Geçen yıl Uzlaştırma Kurulu kararlarından doğan haklarının hayata geçirilmediğini ve bundan doğan kayıplarının giderilmesi için talepte bulunduklarını dile getiren Yokuş, ancak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin'in bunu kabul etmeyerek, görüşmeleri sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

Yokuş, devletin kamu çalışanları arasındaki ücret dengesizliğini gidermesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kamuda çalışan işçilerin çıplak maaşı, yapılan son zamlarla ortalama 1 milyar 210 milyon liraya çıkarılırken, memurlara yapılan son zamlarla ortalama maaş 570 milyon lira oldu. Aynı devlet bütçesinden işçilere nasıl veriliyorsa, bizler de işçiler gibi alın terimizin karşılığını istiyoruz"
Objektifhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber