10 bin polis alımını öngören vetolu yasa aynen kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen polis eğitim merkezleri kurulması ve 10 bin yeni polis alınmasını öngören yasa, aynen kabul edildi. Yasa, polis memuru ihtiyacının karşılanması için Bakanlar Kurulu kararıyla polis eğitim merkezlerinin açılmasını düzenleniyor. Yasayla, üniversitelerin birçok alanından mezun olan gençler polislik mesleğine alınacak.

Yine aynı yasayla polislik yaşı 27'ye çıkarılırken, askerliğini yapmış olanlar için öngörülen 27 yaş sınırı ise 29 olarak belirleniyor. Yasayla polis alımı için Kamu Personel Sınavı yerine İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatifinde ayrı sınav yapılması öngörüldü. Buna göre, en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, sınav tarihi itibariyle 27 yaşından gün almamış olmak, askerliğini yapmış, 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasından yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınacak.

Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitim-öğretim, parasız, yatılı ve üniformalı olacak. Öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Öğrencilere Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ödenen miktar kadar harçlık verilecek.

Polis meslek eğitim merkezlerindeki eğitim-öğretim süresi içinde, giriş şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, eğitim ve öğretimi başarı ile tamamlayamayanlar, sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin ilişiği kesilecek.

Sağlık ve ölüm sebepleri dışındaki nedenlerle ilişiği kesilenlerden ödenen harçlık ve yapılan masraflar kanuni faizi ile tahsil edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber