Ceza Muhakemesi Kanunu nasıl uygulanacak?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2005 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar ve organize suçların yanı sıra ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren diğer suçlarda da tutukluluk süresi 1 Nisan 2008'e kadar uzatılıyor.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda değişiklik yapılması amacıyla hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifle, devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzeninin işleyişine, milli savunmaya, devletin sırlarına karşı ve casusluk suçlarının yanı sıra ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren diğer suçlarda da tutukluluk süresi, 1 Nisan 2008 tarihine kadar uzatılıyor. Bu düzenleme, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlarda en fazla 5 yıl olan tutukluluk süresinin, bu suçlardan yargılanan kişiler için uygulanmayacağına açıklık getiriyor.

Teklif, 412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu, 3005 sayılı Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu, 466 sayılı Kanun Dışı Yakalanan veya Tutuklanan Kimselere Tazminat Verilmesi Hakkında Kanun ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'nün 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlükten kalkmasını da öngörüyor. Kanunda bu süre, Yeni TCK'ya bağlı olarak 1 Nisan 2005 olarak yer alıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber