28/04/2005'in önemli gelişmeleri (güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bosna-Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı'nın temasları...
- Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek olan Caferoviç, TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan ile ayrı ayrı görüşecek.
- TBMM Başkanı Arınç ve Caferoviç, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, Türk Telekom AŞ'nin kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacak.

4- Devlet Bakanı Tüzmen, yap-işlet-devret modeli çerçevesinde, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın TOBB tarafından kurulacak bir şirket aracılığıyla modernize edilerek işletilmesine yönelik sözleşmenin imza törenine katılacak.
- Tüzmen, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği kumaş tasarım yarışması ödül töreninde de bulunacak.

5- Milli Savunma Bakanı Gönül, Makedonya Savunma Bakanı Manasievki ile görüşecek.
- Gönül, TAI ve TUSAŞ'ın tek çatı altında birleşmesi nedeniyle TAI'de düzenlenecek törene de katılacak.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Almanya'nın Münih kentinde, Bavyera Türk sivil toplum örgütleri başkanları ve işadamlarıyla öğle yemeğinde biraraya gelecek.
- Coşkun, daha sonra Bavyera eyaletinin Ekonomi, Altyapı ve Teknolojiden Sorumlu Bakanı Wiesheu ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen "Türkiye-Almanya Ekonomi Forumu"na katılarak bir konuşma yapacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda toplanacak "1. Ulusal Bor Çalıştayı"na iştirak edecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara'da Pınar Eğitim Kurumları'nın açılış törenine katılacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Çine Barajı ve Adnan Menderes'in çiftliğinde incelemelerde bulunacak, Didim Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin açılışını yapacak.

10- Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Almanya'nın Münih kentinde açılan, su arıtma ve atık su temizleme teknolojilerinin tanıtıldığı "IFAT" fuarına katılacak.

11- Marmaris Uluslararası Denizcilik Festivali...
- Organizasyonun ikinci gününde, Sualtı Taarruz-Savunma timlerinin gösterileri ve su balesiyle çeşitli etkinlikler yapılacak.

12- Siyasi partilerden...
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç, TBMM'de basın toplantısı yapacak.
- CHP Grup Başkanvekili Anadol, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Grup Başkankanvekili Ali Topuz başkanlığındaki GAP'ın Durumunu ve Geleceğini İnceleme Komisyonu üyeleri, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gidecek.
- Saadet Partisi Genel Başkanvekili Kutan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 22. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
- SHP Genel Başkanı Karayalçın, sivil toplum örgütü temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda biraraya gelecek.
- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, İTO Başkanı Yalçıntaş ile MÜSİAD Başkanı Bolat'ı ziyaret edecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esengün, basın toplantısı yapacak.

13- TBMM Genel Kurulu'nda, 2006 Yılı Programının Hazırlanmasına Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

14- Komisyon toplantıları...
- TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Darülaceze Müessesesi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.
- Sporda Şiddet, Şike ve Haksız Rekabet İddialarını Araştırma Komisyonu'nda, gazeteci Hıncal Uluç ile Onur Belge bilgi verecek.

15- Anayasa Mahkemesi'nin 43. kuruluş yıldönümü dolayısıyla "Türk Anayasası'nın Avrupa Anayasası'na Uyum Sorunu" konulu toplantı düzenlenecek.

16- Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca askeri birlik, kurum ve tesisler ile askeri faaliyetleri kamuoyuna tanıtmak amacıyla Ankara Garnizonu'nda basın turu gerçekleştirilecek.

17- Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Anadolu Ajansı'nda, "Türk-Ermeni İhtilafının Dünü Bugünü Geleceği" konulu konferans verecek.
- İzmir'de düzenlenen "Ermeni İddiaları ve Gerçekler" konulu toplantıda, DEÜ Fen Fakültesi İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakkı Uyar konuşacak.

18- KKTC'de Ferdi Sabit Soyer başbakanlığında kurulan CTP-DP koalisyon hükümetinin bakanlar kurulu listesi, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısında milletvekillerinin bilgisine sunulacak.

19- Rusya Devlet Başkanı Putin İsrail'de İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav ile biraraya gelecek.
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile de görüşecek olan Putin, Soykırım Müzesi ve Anıtı'nı ziyaret edecek.

20- "Filistin-İsrail İşbirliği İçin Türkiye Girişimi" projesi çerçevesinde düzenlenen "İş Çevreleri Diyalog Grubu Toplantısı"nın sonucu, TOBB'da açıklanacak.

21- AKPM Genel Kurul toplantıları, Strasbourg'da devam ediyor.
- Toplantıda AB Anayasası tartışılacak ve bu konuda hazırlanmış tavsiye kararı oylanacak.

22- Toplantı... Fuar... Konferans... Zirve... Seminer...
- "1 Mayıs Tertip Komitesi", 1 Mayıs 2005 kutlamalarına ilişkin DİSK Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.
- "AB Çevre Müktesebatının Uyumlaştırılması İçin Stratejiler" konulu konferans, Ankara'da başlayacak.
- Avrupa Rüzgar Enerjisi Derneği ile Greenpeace'in birlikte hazırladığı "Rüzgar Gücü 12" adlı rapor, İstanbul'da açıklanacak.
- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Ege Serbest Bölgesi'ndeki bir işyerinde çalışan üyelerinin greve çıkması nedeniyle basın açıklaması yapacak.
- İzmit'te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla, "Avrupa Birliği ile Yerel Yönetim İlişkileri ve AB Fon, Hibelerinin Kullanımı" konulu seminer düzenlenecek.
- Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, 8. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği dolayısıyla basın toplantısı yapacak.
- Motosiklet, Bisiklet ve Doğa Sporları Fuarı, Antalya'da açılacak.
- Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu, "Avrupa Birliği Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşları" konulu panel düzenleyecek.
- 3. Uluslararası Türkiye, Hazar ve Karadeniz Bölgesel Ulaştırma Zirvesi, İstanbul'da başlayacak.
- İş dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı "2. Liderlik Zirvesi 2005" İstanbul'da gerçekleştirilecek.
- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından hazırlatılan "Düşük Enflasyona Uyum İçin Yol Haritası" çalışması, İstanbul'da basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.
- İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, sigortacılık sektörüne ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağı toplantıya katılacak.
- Koç Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Divan'ın yeni oteli "Divan City İstanbul", törenle açılacak.
- Anadolu Efes tarafından, Avustralya'nın ünlü bira markası "Foster's"in tanıtımı amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.
- "6. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu, İzmir'de yapılacak.

23- Süne zararlısıyla bitmeyen savaş...
- Yıllarca yok edilmesi için farklı yöntemler uygulanan süne zararlısı, şimdi de sektörde iki ayrı cephe açtı.
- Tarım müdürlüğü yetkilileri, 5 yıllık program kapsamında faydalı böceklerle sünenin yok edilmesini savunurken, çiftçiler ilaçla mücadelede ısrar ediyor.

24- Basketbolda Fenerbahçe'nin de yer aldığı FIBA Erkekler Avrupa Ligi "Dörtlü Finali", İstanbul'da üçüncülük ve final maçlarıyla sona eriyor.

25- Bıçakcı, Yıldırım ve Canaydın ile buluşuyor.
- Futbol Federasyonu Başkanı Bıçakcı, 11 Mayıs'ta yapılacak Türkiye Kupası finali öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Canaydın ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda biraraya gelecek.

26- Futbolda UEFA Kupası yarı final ilk maçları, AC Parma-CSKA Moskova ve Sporting Club Lizbon-AZ Alkmaar arasında bu gece yapılacak.

27- Teniste Bayanlar Federasyon Kupası Avrupa-Afrika 2. Grup Müsabakaları, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde sürüyor.
- Türkiye, gruptaki ilk maçında Malta ile karşılaşacak.

28- Birinci Süper Futbol Ligi'nde 30. hafta maçlarında görev yapacak hakemler, hakem gözlemcileri ve federasyon temsilcileri Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

29- (A) Milli Erkek Voleybol Takımı oyuncuları, İstanbul'da Özel Şişli Terakki Lisesi'nde öğrencilerle söyleşecek.

30- Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde yarın 20. maça çıkıyor.
- 2 ekip arasında şimdiye dek yapılan 19 maçtan 12'sini Beşiktaş, 5'ini Çaykur Rizespor kazandı, 2 maçta da eşitlik bozulmadı.
- Rize'de yapılan 8 maçta ev sahibi ekip 4, Beşiktaş 3 galibiyet aldı, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber