Hastanedeki mikrop yoğunluğu internette

Haber Giriş : 28 Nisan 2005 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kurduğu ''Enfeksiyon Kontrol'' birimiyle, hastanenin farklı yerlerinden alınan numunelerde tespit edilen bakteriler ve yoğunluklarını internet üzerinden yayınlayarak hastalarına duyuruyor.

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Muammer Gözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 klinikte 40 doktorun çalıştığı merkezlerinde Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği doğrultusunda, hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. Bu doğrultuda hastanedeki birimlerin sağlık ve temizlik kurallarına ne
kadar uyduğunun tespit edilmesi için ''Enfeksiyon Kontrol Birimi'' kurduklarını ifade eden Gözlü, burada görevlendirilen bir hemşirenin her ayın farklı bir gününde hastanenin farklı yerlerinden bakteri numuneleri aldığını belirtti.

Gözlü, numunelerin her ay farklı noktalardan ve farklı zamanlarda alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Kliniklerin kapı kollarından, duş takımlarına, telefon ahizelerinden çay ocağına, hekim gözlüğünden yemekhaneye kadar farklı noktalardan aldığımız örnekleri daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderiyoruz. Gönderdiğimiz örnekler burada incelenerek, içindeki zararlı canlılar ve yeni üreyen mikroorganizmalar tespit ediliyor.''

Laboratuvardan elde edilen tüm sonuçların daha sonra merkezin ''www.konyaagizdis.com'' isimli internet sitesinde yayınlandığını anlatan Gözlü, bu sayede merkezlerindeki temizliğin tescillenmesini sağlayarak, bunu hastalarına ve tüm dünyaya duyurduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber