Ataması yapılmayan Ticaret ve Turizm Bölümü öğrencileri'nden MEB'e siyah tabut

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenliğe atamaları yapılmayan Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi öğrencileri, işsizliğe terk edildiklerini öne sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı önüne üzerinde "Ticaret Turizm Öldü" yazılı siyah bezle örtülü tabut bıraktı. Polis, Milli Eğitim Bakanlığı önünde olağanüstü güvenlik önlemi alarak, öğrencilerin Bakanlığa girişini önledi.

Ankara'da bugün eylem yapan öğretmenler, "Ya bizleri atayın ya bölümü kapatın" şeklinde slogan atıp, "Anne, baba emekleriniz boşa gitti" yazılı pankartlar açarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Ticaret ve Turizm Fakültesi Mezunları Derneği'nin de destek verdiği Türkiye'nin tek Ticaret ve Turizm Fakültesi olan Gazi Üniversitesi öğrencileri adına yapılan açıklamada, MEB Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü'ne bağlı meslek dersleri öğretmen ihtiyacının okullarından karşılandığını, ancak son bir kaç senedir yapılan uygulamalarla alanlarından mezun olanların işsizliğe terk edildiği söylendi. Alınan dış borçlarla ekonominin düzeltilmeye çalışıldığı anımsatılan açıklamada, ticaret ve turizm sektörüne bugüne kadar yapılan katkılar ilgililerin ilgisizliği yüzünden yok sayıldığını kaydedilerek, "Bir kaç seneden beri Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nin yetiştirdiği genç öğretmen adaylarına yönelik yapılan haksız uygulamalar, ülkemiz ekonomisine vurulan en büyük darbedir. Bizlerin seslerine karşılık yetkililerin duyarsızlıkları ve ilgisizlikleri ve verilen vaatleri her zaman kameraların ve flaşların ışıklarıyla sönmekte ve yok olmakta olduğunu gördük" denildi.

Öğrenciler, atamalarda kendi alanlarından hiç kontenjan ayrılmamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nı şaibe altında bıraktığını ve kafalarda soru işareti oluşturduğunu belirterek, demokratik çizgide kalmak şartıyla eylemlere devam edeceklerini açıkladı.

Öğretmen adaylarının eylemine Ticaret ve Turizm Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Server Korkut da destek vererek, yanlarında olduklarını bildirdi. Korkut, MEB'in uygulamasını esefle karşıladıklarını kaydederek, ticaret ve turizmin bu okullarda öğretildiğini ve ülke ekonomisi için bu okulların ve turizm önemine işaret etti.

Sayıları yaklaşık 600'ü bulan öğretmen adaylarının yanlarında getirdikleri "Ticaret ve Turizm Öldü" yazılı tabut, polis engeline takılarak, el konuldu ve Bakanlık önünden uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber