Belediye başkanları eğitim seminerinde buluştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Belediyeler Birliği'nin, Isparta belediyelerine özel düzenlediği eğitim semineri bugün start aldı. 2 gün sürecek olan eğitim seminerinin ilk gününde, başkanlara imar ve ihale uygulamalarıyla değişen mahalli idareler mevzuatı anlatıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Isparta Valiliği tarafından organize edilen belediyelere hizmet içi eğitim semineri, bugün Öğretmenevi'nde başladı. Isparta'daki belediye başkanları ile çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını Isparta eski Valisi ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim Daşöz yaptı. Isparta'nın kendisi için çok özel bir anlam ifade ettiğini kaydeden Daşöz, "Isparta, benim için çok önemli bir ildir. Bugünde belediyeler semineri için bu ilde bulunuyoruz. Ben bu ilde yaklaşık 4 yıl görev yaptım. Ve unutamayacağım anlar yaşadım.

Isparta'nın kalbimde ayrı bir yeri olacaktır. Isparta'ya olan vefa borcumu böylelikle ödeyebildiysem ne mutlu" dedi. Daşöz toplantının bugünkü bölümünde belediyelerin yararlanabileceği iç ve dış mali kaynaklar ile AB fonları hakkında açıklamalarda bulundu. Isparta Valisi İsa Parlak ise konuşmasında Türkiye Belediyeler Birliği'nin ülke genelinde sadece birkaç ilde yaptığı toplantıya Isparta'yı da dahil etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Parlak, "Isparta'mız için böyle bir toplantının tertiplenmiş olması çok güzel. Çok faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici, belediyelerin imar ve ihale uygulamaları konusunda, emekli Vali Fethi Aytaç ise değişen mahalli idareler mevzuatı hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber