SSK emeklileri maaşını PTT'den alabilecek

Haber Giriş : 19 Ağustos 2003 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK emeklileri maaşını PTT'den alabilecek

Çalışma Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile SSK emekli dul ve yetimlerin, maaşını PTT şubelerinden alması kararlaştırıldı. Ulaştırma Bakanlığı toplam 650 yataklı 4 hastanesini 10 yıllığına SSK'ya kiralarken, ortak kullanım protokolü çerçevesinde bu hastanelerden SSK'lıların yanında Emekli Sandığı Bağ-Kur'lu ve memurlar da yararlanacak.

SSK, emekli dul vyetimleri artık maaşını PTT şubelerinden alabilecek. Ulaştırma Bakanlığı'na bağı 4 hastane Çalışma Bakanlığı'na kiralandı. Çalışmaı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı'na ait 4 hastanenin işletme hakkının SSK'ya devredilmesi ve emekli aylıklarının PTT şubelerinde de ödenebilmesini öngören protokolü Ulaştırma Bakanlığı'nın Konferans Salonu'nda imzaladılar.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Eskişehir, Ankara, İstanbul Yakacık ve İzmir Hastanelerinin SSK'ya kiralanması için bu protokolü imzaladıklarını belirtirken, böylece SSK bünyesinde sağlık hizmetlerinin daha da genişletilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yıldırım, SSK emekli maaşlarının PTT kanalı ile ödenmesini öngören protokolün emeklilerin maaşını almasında ciddi bir rahatlık getireceğini kaydetti. Yıldırım, devlet kaynaklarının etkin kullanımını öngördüklerini söylerken artık emeklilerin yaşam standartlarını arttırıcı önlem aldıklarını söyledi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber