'Bolu hakim ve savcıları 30 bin dolar istediler, 15 milyara biter isterseniz'

Haber Giriş : 30 Nisan 2005 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'da çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan ve meslekten ihraç edilen eski Bolu Hakimi Selami Bereket ile Avukat Ömür Cevheroğlu ve işadamı Yusuf Bayrak'ın adının karıştığı rüşvet davası bir şok ile başladı.

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında hukuktaki rüşvet sistemini ortaya döken dinleme tutanakları delil olarak sunuldu. Davaya, oğlu Ömür Cevheroğlu yargılandığı için duruşmadan çekilen 5'inci Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu'nun yerine heyete aynı dairenin üyesi İhsan Akçin başkanlık etti.

Hakim Akçin, Ömür Cevheroğlu ile diğer iki sanık ve üçüncü kişiler arasında geçen ve rüşvet pazarlığı iddiasına delil gösterilen dinleme tutanaklarından bölümler okudu. Buna göre Bolu hakim ve savcılarının 30 bin dolar istedikleri, başkandan bir şey çıkmayacağı, ancak ?Selami' ile görüşülmesi halinde bu işin biteceği belirtiliyor.

Okunan bölümlerin birinde ise, ?Bolu hakim ve savcıları 30 bin dolar istediler, 15 milyara biter isterseniz, Başkandan bir şey çıkmaz, Selami o işe bakacak, Görüşebilirsek Selami Bereket ile görüşelim, 19'unda bu iş biter, reis senin mutlaka gelmeni istiyor, Büyük ihtimalle bitmiş' deniliyor.

Bereket, rüşvet iddiasını reddetti. Cevheroğlu, hakim Bereket ile basında Bolu Dağı Operasyonu ile ilgili yoğun haberler çıktığı ve müvekkilinin ısrarı nedeniyle görüştüğünü savundu. Cevheroğlu, ?Şerefsiz bir suçlama ile karşı karşıyayım. Benim için en büyük ceza sizin karşınızda sanık olmak. Adalete güveniyorum' dedi. Bereket de, Cevheroğlu'nun ifadesine paralel ifade verdi. Bereket, hakkındaki davanın ?Düzmece teftiş kurulu raporuyla' açıldığını, sanık Yusuf Bayrak'la hiç yüzyüze görüşmediğini ve hep sanıkların aleyhine kararlar aldığını savundu.
Daire, dinleme tutanaklarının istenmesine, bir bankadan ise Bereket'in hesaplarının detaylı olarak, EFT yapılmışsa kimin tarafından yapıldığının ayrıntısıyla bildirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Bolu'da çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik yapılan soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan dönemin Bolu Hákimi Selami Bereket, Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca meslekten ihraç edilmişti. Bereket, sonra emekliye ayrılmış, kurul kararının da yeniden incelenmesi talebinde bulunmuştu. Bereket, bu istemi reddedilirse, bu kez karara itiraz hakkını kullanabilecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber