Çelik: Okulların bilgisayar laboratuarları halka açılmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, maddi katkısı bulunmayan hiçbir firmanın tabelasının eğitim kurumlarına asılamayacağını, kim olursa olsun buna asla izin vermeyeceğini söyledi.

Tarihi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 120. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere 2 günlüğüne Kastamonu'ya gelen ve incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kastamonu Fen Lisesi'nin açılışını yaptı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fen Liseleri'nin önemine işaret eden Bakan Çelik, "1997 yılında inşaatına başlanan Fen Lisesi binası, 2003 yılında bitirilmiş. Bu kadar uzun bir inşaat süresini ben kabul edemem. Üstelik müteahhit firma tabelasını okul binasına asmış. Herhangi parasal bir katkısı olmayan kişi ya da firmanın ismini asla eğitim kurumlarına astırmam. Her kim olursa olsun buna izin veremem. Kimseye devletin parasıyla reklam yaptırtmam. Tabelanın derhal indirilmesini istiyorum" dedi.

Müteahhit firmanın Fen Lisesi'nin ihtiyacı olan spor salonunu yapması halinde ismini altın harflerle yazdırılacağına da işaret eden Çelik, okulların bilgisayar laboratuarlarının halka açılmasını istedi.

13 derslikli ilköğretim okulu yaptıran emekli öğretim üyesi hayırsever Prof. Dr. Saime İnal Savi'ye teşekkür eden ve plaket takdim eden Bakan Hüseyin Çelik, eğitimin önemine işaret etti. Bakan Çelik'ten plaketini alan hayır sever Prof. Dr. Saime İnal Savi ise yaptığı konuşmada, "Ben sadece götüremeyeceklerimi bu dünyada bırakıyorum" dedi. Bakan Çelik dana sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber