OMÜ Rektörü: Kadrolar boşaltılacak

Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, "Doktorasını tamamlamış 1 değil 1000 araştırma görevlisi olsa, kadroları boşaltılacak" dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, doktarasını yapmış 4 araştırama araştırma görevlisi dekanları tarafından Rektör Ferit Bernay'ın talimatı ile işlerine son verildi. Bu uygulama ile hedef seçilen ve toplam 80 kişi olan genç bilim adamlarının çıkarılacağı iddiası nedeniyle, eylem yapıldı.

Suçlamalar karşısında bir açıklama yapan Rektör Ferit Bernay, kadrolu olarak görev yapan Doktor Araştırma görevlilerinin çıkarılması uygulamasının 2547 YÖK Yasasının 33-A maddesine göre yapıldığını belirtti.

Rektör Bernay, "Yıllardır Türkiye'de bulunan bütün üniversitelerde bu uygulama yapılmaktadır. Bizde Samsun'da bu uygulamaya başladık. Böylece yeni arkadaşlara da doktora görme imkanı verilecek. Üniversitemizde şuan 4 Doktor Araştırma görevlisi çıkarıldı. OMÜ'de doktorasını tamamlamış 1 değil 1000 araştırma görevlisinin günü tamamlandımı, kadroları boşaltılacak. Yerlerine Maliye Bakanlığı'nın onayı ile tekrar sınav açılarak şartlara uyan araştırma görevlileri alınacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber