Katilin bahanesi: Aşk, töre, ayrılık

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisi son iki yılda kentte öldürülen 59 kadının cinayetini mercek altına aldı. Ateşli silah, bıçak, boğma ve yakma yöntemiyle öldüren erkeğin gerekçesi hazır: Terk edilme, töre, aşk, namus...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, İstanbul'da son iki yılda 59 kadın cinayete kurban gitti.

AKŞAM'ın gündeme taşıdığı kadını şiddetten koruma yolları tartışılırken

59 cinayetin 5 N 1 K'sı yani 'ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden ve kim?' sorularına verilen cevaplar korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

KATİL YABANCI DEĞİL

Polisin yaptığı analize göre kadınların 59 kadından 19'u bir yastığa baş koydukları eşleri tarafından öldürüldü.13 kadın birlikte yaşadığı sevgilisi, 6 kadın eski eşi, 6 kadın ağabeyi, 5 kadın kardeşi, 3 kadın akrabası, diğerleri ise damadı, oğlu tarafından öldürdü. Kadınlar en çok evlerinde öldürülüyorlar. İstanbul'da son iki yılda 26 kadın evinde öldürülürken, 16 kadın evinin sokağında, 8 kadın işyerinde, bir kadın bina içinde, bir kısmı ise parkta öldürüldü. 59 kadının 31'i ateşli silahla 20'siyse bıçaklanarak öldürüldü. 2 kadın boğularak, diğerleri ise yakılarak ve yüksekten atılarak katledildi. Polis katillere 'Neden öldürdün?' diye sordu. Katil koca, sevgili, akraba polise bahane olarak en çok en çok 'ailevi' yani 'kadının boşanmayı, ayrılmayı talep etmesi ya da geçimsizlik'i neden olarak gösterdi. Ailevi nedenleri 'namus, aşk, töre, yasak ilişki' takip etti.

SİLAHLANMAYA DUR DEMELİYİZ

Vildan Yirmibeş- Oğlu: Kadın hakları uzmanı avukat: Kadınların en çok ateşli silahla öldürülüyor olması bizim öncelikle bireysel silahlanmaya dur dememiz gerektiğini ortaya koyuyor. Kadını sahiplenen eşi, eski eşi, sevgilisi, akrabası, oğlu, babası canını almaktan çekinmiyor. Aşk için insan nasıl öldürülür bunu anlamak mümkün değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber