SSK İl sigorta müdürleri toplantısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2005 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden bu yana 17 bin eczaneyle sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Eczanelere 18 milyon 244 bin reçete karşılığında 758 trilyon lira ödememiz gerekiyor. 5 Mayıs tarihinden itibaren ise ödememiz gereken miktar 300-330 trilyon liradır. Bu parayı mutlaka ödeyeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Başesgioğlu ayrıca, belediyelerin birikmiş SSK prim borçlarının ise İller Bankası paylarından kesileceğini açıkladı.

Başesgioğlu, SSK İl Sigorta Müdürleri toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, SSK'nın 50 yıldır sosyal güvenlik kurumu olarak ülkeye ve vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi. Bugün tüm dünya ülkelerinin sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi arayışında olduğunu hatırlatan Başesgioğlu, sosyal güvenlik sisteminin sadece emekli maaşı ödeyen ve sağlık satın alan bir sistem olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydetti. Sosyal güvenliğin dayanışma esasına göre yapılandığını belirten Başesgioğlu, halk arasında, "SSK ve Bağ-Kur devlet kurumudur. Ben hastaneye giderim bu kurumlar bedelini karşılar" anlayışının hakim olduğunu vurguladı. SSK'nın imkansızlıklara rağmen çalışanlarının üstün gayreti sonucu vatandaşlara hizmet etmeye devam ettiğini anlatan Başesgioğlu, tüm suçlamalara rağmen kurumun vakur halini bozmayarak görevini sürdürdüğünü ifade etti.

SSK'nın toplam 6.1 katrilyon lira prim alacağı bulunduğunu belirten Başesgioğlu, bunun 3.8'inin özel sektörün, geriye kalan kısmını ise KİT'ler ve belediyelere ait olduğunu söyledi. Belediyelerin SSK'ya olan prim borçlarını ödememeyi adet haline getirdiğini savunan Başesgioğlu, bu paraları son kuruşuna kadar almakta ısrarlı olduklarını ifade etti. Belediyelere yapılacak prim affının primlerini düzenli ödeyenlere haksızlık olacağını vurgulayan Başesgioğlu, "Belediyelerin 31.12.2004 tarihine kadar birikmiş borçları TEFE'ye göre güncellenip İller Bankası paylarından kesilecek. Belediyelerden sadece SSK alacaklı olmadığı için bu konuda bir Tebliğ hazırlanıyor. İller Bankası paylarından hangi kuruma kesileceği bu Tebliğ ile belirlenecek. Böylece belediyelerin gayri menkulleri üzerindeki hacizler kaldırılacak" diye konuştu.

SSK'nın 6.1 katrilyon liralık prim alacağına karşılık 6.6 katrilyon liralık finansman ihtiyacı bulunduğunu anlatan Başesgioğlu, gelirler ve giderler arasında fark olduğunu ancak pirim borçlarının tamamını tahsil etmeleri halinde açık sıkıntısının yaşanmayacağını kaydetti.

Başesgioğlu, asgari ücret artışıyla birlikte işyerlerine önemli indirimler ve avantajlar sağladıklarını bildirdi. 2 yıldır bütçe ödemelerini aşmadıklarını anlatan Başesgioğlu, "SSK sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra 17 bin serbest eczaneyle sözleşme imzaladık. Eczanelere 18 milyon 244 bin reçete karşılığında 758 trilyon lira ödememiz gerekiyor. 5 Mayıs tarihinden itibaren ise ödememiz gereken miktar 300-330 trilyon liradır. Bu parayı mutlaka ödeyeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Başesgioğlu e-Devlet Projesi'ni hayata geçirdiklerini de hatırlatarak, 5.5 milyon işyerinin sigorta işlemlerini internet üzerinden yapmaya başladığını, hedeflerinin tüm bildirimleri internet üzerinden gerçekleştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber