Şırnak'a üniversite kampanyası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta KESK Platformu, üniversite kurulması için imza kampanyası başlattı. Şırnak halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanyada, 2 saat içinde yaklaşık 5 bin imza atılırken, 35 bin imzanın hedeflendiği belirtildi.

KESK Platformu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda kurduğu çadırlarda başlattığı kampanyaya, Şırnak halkı yoğun ilgi gösterdi. Kentte üniversite kurulması amacıyla başlatılan kampanyaya, 2 saat gibi kısa bir zaman diliminde yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şırnak'ta bir yüksek öğrenim kurumunun olmayışına tepki amacıyla "İlimize ve bölgemize haksızlık yapılmasını istemiyorsan, bir Şırnaklı olarak sen de katıl" sloganıyla başlatılan kampanyada KESK üyeleri, "Kalkınmada 1. derecede öncelikli ve kamu yatırımına en fazla ihtiyaç duyan il olmamıza rağmen, üniversite kurulacak iller arasında Şırnak'ın yer almaması üzüntü vericidir.

Üniversite demek; yatırım, istihdam, daha iyi eğitim, daha iyi sağlık, daha sosyal bir kent demek. Bunlar için üniversite istiyoruz" diyerek, Şırnak halkını duyarlılığa davet etti. Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırılmak üzere başlatılan kampanyada, 35 bin imzaya ulaşılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber