KESK, KAMU-SEN'i görüşmelerden çekilmeye davet etti.

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, KAMU-SEN'i görüşmelerden çekilmeye davet etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sami Evren, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in görüşmelerde rakamları Ekim ayında ifade edebileceğini söylediğini belirterek, ''Hükümet rakam söyleyemiyor, bunu iktidar olma sorumluluğu ile bağdaştıramadık'' dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sami Evren, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in görüşmelerde rakamları Ekim ayında ifade edebileceğini söylediğini belirterek, ''Hükümet rakam söyleyemiyor, bunu iktidar olma sorumluluğu ile bağdaştıramadık'' dedi.

KESK Başkanı Sami Evren, Güvenpark'da bulunan KESK Toplu Görüşme Takip Çadırı'nın bulunduğu alanda bir basın açıklaması yaptı. KESK Başkanı Evren, hükümetle toplu görüşme sürecinin ikinci toplantısına katıldıklarını hatırlatarak başladığı konuşmasında, taleplerini daha önceden kamuoyuna ve üyelerine açıkladıklarını söyledi. Birinci toplantıda KESK tarafından önerilen demokratik ve sendikal hakların görüşülmesi önerilerin hükümet tarafından değerlendirilerek cevap verilmesi istendiğini belirten Evren, KESK'in toplu görüşmelerle ilgili ikinci toplantıdan çekildiğini ifade etti.

Evren, hükümetten ikinci toplantıda rakamsal görüşlerini açıklaması istediklerini, Bakan Şahin'in de bunu kabul ettiğini vurgulayarak, ''Ancak Sayın Bakan görüşme aşamasında 'İpe un serdi'. Ekim ayından bu rakamların söylenebileceğini, bütçe açıklanmadan bu rakamların ifade edilemeyeceğini söyledi. Hükümet rakamları söyleyemiyor, bunu iktidar olma sorumluluğu ile bağdaştıramadık'' dedi.

Hükümetten demokratik ve mali konularda taliplerde bulunduklarını kaydeden KESK Başkanı Evren, Bakan Şahin'in konuyu çarpıtarak 'Parti rozeti olan memurlar istemediğini' söylediğini belirterek, siyaset yapma hakkı ile rozet takmayı aynı görmediklerini açıkladı.

Konfederasyonlarının ve bağlı yetkili sendikalarının toplantıyı terk etmeden önce, toplantı esnasında belediyelerde çalışan kamu görevlilerinin maaşlarının zamanında ve geçmiş alacaklarının toptan ödenmesi, Bingöl ve Tunceli 'de çalışan kamu görevlilerinin deprem sonucu mağdur olmaları nedeni ile zorunlu tasarruf ana para ve nemalarının bir defada toptan ödenmesini, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 100'ü üyeleri 160 memurun sürgün edilmesi olayını dile getirdiklerini belirten Evren, Milli Eğitim Bakanının gerici ideolojiyi yaymak istediğini öne sürdü.

Evren, 23 Ağustos'da Kızılay'da yapacakları eylemi hatırlatarak Valiliğinizin vermemesini eleştirdi. Evren, demokratik haklarının yasaklanmasını kabul etmediklerini belirterek, ''Bu hakkımızı kullanacağız. Bu tepkiyi istediğimiz yerde halka açıklayacağız'' diye konuştu.

Evren, sözlerini şöyle tamamladı: ''Konfederasyonumuz, insanca yaşam, demokratik bir Türkiye için tüm halkımızı IMF güdümlü AK Parti hükümetine karşı mücadeleye çağırmaktadır. Bu taleplerle 23 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da yapacağımız kitlesel açıklamaya tüm halkımız davetlidir''.

KESK Başkanı Sami Evren, kendilerini ziyarete gelen CHP heyeti ile sohbet ettiği sırada, görüşmelere devam eden Kamu Sen'i eleştirerek, ''Onların da uzun süre dayanacağını zannetmiyorum, onları da çekilmeye davet ediyorum. Sayın Bakan ile Kamu Sen'in ortak açıklama yapmasını doğru bulmuyorum, bizimle birlikte terk etmeleri gerekirdi. Kamu çalışanlarının tamamını ilgilendiren bir sözleşme yapma şansları ve yetkileri yok'' dedi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber