BASK Başkanı Resul Akay: KESK ve Kamu-Sen'i başarısızlıkla suçladı

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BASK Başkanı Resul Akay: KESK ve Kamu-Sen'i başarısızlıkla suçladı

BASK Genel Başkanı Resul Akay, hükümet ile toplu görüşme masasına oturan KESK ve Türkiye Kamu-sen'i ''siyam ikizlerine'' benzetti. Akay, yaptığı yazılı açıklamada, KESK ve Türkiye Kamu-Sen'i başarısızlıkla suçladı.

''Hükümet ile toplu görüşme masasına oturan konfederasyonlardan birinin yalnızca eylemi düşündüğünü, diğerinin de bir partinin 'emir eri' olarak memurları iktidardaki partiye peşkeş çektiğini'' ileri süren Akay, iki sendikanın toplu görüşme sürecindeki görüntülerinin ''merhum Kemal Sunal'ın tiplemelerini andırdığını'' savundu. Akay, özetle şunları kaydetti: ''Yetkili konfederasyonlar birbirlerinden beslenen 'siyam ikizleri' gibi yaşamlarını sürdürmektedir. Kamu çalışanlarının en büyük talihsizliği kendilerini yok sayan, hiçe sayan siyasi iktidarlardır. Daha büyük talihsizliği ise kamu çalışanlarının haklı sorunlarını siyasi ve ideolojik hedeflerine payanda yapan sahte ve kukla sendikalardır.

İki konfederasyonun günlük hayatı olumsuz etkileyecek eylem kararlarını birlikte açıklamalarını bekliyoruz. Yetkili sendikalar birlikte hareket etmedikçe samimi olduklarını kanıtlayamazlar.''
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber