'D' ve 'E' ve sınıfı ilçelerde görev yapan öğretmenler zorunlu tayin isteyecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin bir kısmı geçtiğimiz hafta ulusal basında yer aldı. Yapılan değişikliklerden biri de 79 ilin "D" ve "E" sınıfı ilçelerinin zorunlu hizmet kapsamına alındığıydı. Bu kapsamda elimizde henüz bir liste yok. Yani "D" ve "E" sınıfı ilçelerin listesini bilmiyoruz. Çünkü değişecek yönetmelik Resmi Gazetede henüz yayımlanmadı. MEB'in yayımladığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde İller arası değiştirmelerin 2-13 Mayıs arasında olacağı belirtilmesine rağmen İLSİS'te "Zorunlu yer değiştirme" bölümü henüz açılmadı. Şimdi binlerce öğretmen tarafından büyük merakla cevap beklediği sorular:

1- Yönetmelik değişikliği bu atama döneminde uygulanacak mı? Yani, değişiklik ile "D" ve "E" sınıfı olan ilçelerde bulunan öğretmenler zorunlu hizmet kapsamında tayin isteyecekler mi?

2-Şayet isteyeceklerse bu haksızlık olmayacak mı? 3-4 yıl zorunlu hizmet sayılan bir bölgede görev yapan öğretmenlerin iki ay farkla tayin istemek zorunda kalmaları ve hepsine bütçeden milyarlarca yolluk ödenmesi doğru mu?

3-İlsis'te "ZORUNLU" hizmet tercihlerinin daha açılmaması yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlanmasının beklenmesinden mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü açıklama yaparsa gayet iyi olacağı insanların kafasındaki soru işaretlerinin kalkacağı kanaatindeyiz.

"Haber Gönder" ile haberi yazan: Erguvan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber