MEB, af sonrası dönen y. lisans gören öğretmenlerine tayin için süre vermeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AF SONRASI DÖNEN YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ÖĞRETMENLERE SÜRE VERMELİ.

Bilindiği üzere öğrenci affı yasası ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine değişik haklar verilmiştir. Bunlardan yüksek lisans öğrencilerine ise 1 yıl devam ve 3 sınav hakkı verilmiştir. Af için başvuru tarihini kanunun yayım tarihinden itibaren iki ay olarak belirlenmiştir. Çoğu üniversite son başvuru tarihini 18 Mayıs olarak belirlemiştir.

Öğretmen olup zorunlu hizmete tabi olan öğretmenler arasında bu sıkıntı doğurmaktadır. Zira, zorunlu hizmete tabi olan öğretmenlerin 13 Mayıs'a kadar gerekli başvuruları yapması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu konuda problemi olan öğretmenlere yardımcı olmalıdır.

Bu öğretmenlerin af sonrası dönüşleri ancak 18 Mayıs tarihinden sonra olacaktır.

Enstitüler şu an sadece "Af için başvurmuş ve 18 Mayıs'tan sonra öğrenci statüsü kazancaktır" şeklinde bir belge verebilmektedir. Bu belge Personel Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmelidir. Ya da bu durumdaki öğretmenlere süre verilmelidir. Öğretmenlerin çok kısa bir süre farkıyla mağdur olmaları önlenmelidir. Yüksek Lisans kaydı yapılınca öğrenci belgesi verilebilecektir. Aksi takdirde zorunlu hizmeti olan öğretmenlerin tayini çıkacak aynı öğretmen öğrenci statüsü kazandıktan sonra aynı ile bu sefer özür durumundan başvuru yapacaktır. Bu da emek ve para masrafı demektir. MEB Personel Genel Müdürlüğü bu durumdaki öğretmenlere yardımcı olmalıdır...

"Haber Gönder" ile haberi yazan: erguvan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber