Vetolu gelir idaresi, genel kurul gündeminde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Danışma Kurulu'nda, AK Parti ile CHP arasında uzlaşma sağlanamadı. Ancak AK Parti Grup önerisi olarak Gelir İdaresi Kanun Tasarısı'nı Genel Kurul gündemine getiriyor.

TBMM Danışma Kurulu, AK Parti ve CHP gruplarının isteği üzerine TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında yaklaşık 10 dakika süren bir toplantı yaptı. AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen ve dün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Gelir İdaresi Başkanlığı kurulmasına ilişkin yasanın, 48 saat geçmeden gündemin dördüncü sırasına alınarak, bugün görüşülmesini istediklerini açıkladı.

CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç ise gündemin 182. sırasında bulunan, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun muhtarların özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifinin gündemin dördüncü sırasına alınmasını önerdiklerini söyledi. İktidar partisinin CHP'den gelen her öneriyi reddetmeyi alışkanlık haline getirdiğini belirten Koç, bunun da Meclis çalışmalarını aksattığını ifade etti. İki grup önerisinin Genel Kurul'da görüşmelerinin yaklaşık 2 saat süreceğini belirten Koç, ''AK Parti'yi muhalefetten gelen tüm önerileri reddetmeleri konusunda daha sağlıklı davranmaya çağırıyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber