Enerji yolsuzluğu davasında üç tahliye

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2005 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanlığı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davada, mahkeme Enerji Üretim Anonim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdür Vekili Önder Piyade, iş adamları Muzaffer Nasıroğlu ve Cemil Kazancı'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, iş adamı İbrahim Selçuk ile EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Servet Üs'ün ise suçun vasıf ve mahiyetini göz önünde bulundurarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın öğleden sonraki oturumunda, sanıkların savunmalarının ardından avukatlara söz verildi. Sanık avukatları, mahkemeden görevsizlik kararı vermesini istedi. Avukatlar ayrıca müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı ise Piyade ve Kazancı'nın tahliyesi yönünde mütalaa verdi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının görevsizlik talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme, Enerji Üretim Anonim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdür Vekili Önder Piyade, iş adamları Muzaffer Nasıroğlu ve Cemil Kazancı'nın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıklar iş adamı İbrahim Selçuk ile EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Servet Üs'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Savunmaları alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, bir dahaki duruşmada savunmaları alınamayan sanıklara celp çıkarılmasına ve bir kısım tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber