İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hastanede tazminat paniği/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Kasım 2011 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde 6 yıl önce Prof. Dr. Ali Okur'un yaptığı ameliyat sonrası felç olan 2 çocuk için 1'inci İdare Mahkemesi, faizleriyle 3,5 milyon TL tazminata hükmetti.

Üniversite yönetimi, ?Bütçemiz 30 milyon TL. Bu parayı ödeyemeyiz? diyerek Maliye'den yardım istedi. Üniversite yönetimi, parayı Prof. Okur'dan almaya çalışacak. Çocukların avukatı ise, Okur'un İstanbul'da özel bir hastanede çalıştığını iddia etti.


HÜMEYRA PARDELİ Erzurum DHA

Ağrılı Ramazan Kılıç, 2005 yılında, kambur olduğu için Erzurum'a getirilerek Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde ameliyat oldu. 12 yaşındaydı. Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Okur'un yaptığı ameliyatın ardından Ramazan Kılıç'ın belden aşağısı felç oldu. Baba Ahmet Kılıç, doktor hakkında hem bıçak parası aldığı, hem de çocuğunu sakat bıraktığı için dava açtı. Yapılan yargılama sonucu Prof. Dr. Ali Okur 2 yıl hapse mahkûm oldu.

Balıkesir Edremit'te oturan ve kambur olan 11 yaşındaki kız çocuğu N.F. de ailesi tarafından aynı doktora 2005'te ameliyat ettirildi. Ancak N.F. de ameliyat sonrası yatalak duruma düştü. Bunun üzerine her iki aile Erzurum 1. İdare Mahkemesi'ne başvurarak maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna atıfta bulunarak Kılıç ve F.'yi ameliyat eden Okur'un operasyon sırasında gerekli önleyici tedbirleri almadığı için eyleminin tıp kurallarına uygun olmadığını ve tedavide davalı idarenin sorumluluğunun bulunduğuna hükmetti. 30 Eylül 2011'de mahkeme, Kılıç'a 861 bin 968 lira maddi, kendisiyle birlikte ailesine 310 bin lira manevi, N.F.'ye de 771 bin 138 lira maddi, kendisiyle birlikte ailesine 260 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaŞtırdı. Ayrıca, tazminatlar için 28 Eylül 2006 gününden itibaren yasal faiz işletilmesini uygun buldu.

Faiziyle 3.5 milyon lirayı bulan tazminatı ödeyemeyeceğini belirten Atatürk Üniversitesi, Maliye Bakanlığı'ndan yardım istedi. Üniversite yönetiminin parayı Prof. Okur'dan almaya çalışacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber