TEİAŞ görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Kasım 2011 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 28117

YÖNETMELİK

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinden:

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 15/9/2005 tarihli ve 25937 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci ve ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (ı) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

?Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (2) numaralı alt bendinde, (c) bendinin (1) numaralı alt bendi ile (d) bendinin (1) ve (2) numaralı alt bentlerinde yer alan kadrolara sınavsız atama yapılır, ancak bu kadrolara yapılacak atamalarda aşağıdaki şartlar aranır.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (l) bentlerinin (1) numaralı alt bentleri ?Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların hizmetin gerektirdiği bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde, (e), (f) ve (g) bentlerinin (1) numaralı alt bentleri ?En az 2 yıllık yüksekokulların hizmetin gerektirdiği bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde, (ı) ve (j) bentlerinin (1) numaralı alt bentleri ?Mühendislik fakültelerinin hizmetin gerektirdiği bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde ve (m) bendinin (1) numaralı alt bendi ?Endüstri meslek lisesi veya teknik liselerin hizmetin gerektirdiği bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde değiştirilmiş; aynı fıkraya (u) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (ü) bendi eklenmiştir.

?ü) Sivil Savunma Uzmanı kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak,

2) Bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde tanımlanan hizmet süresine göre en az 10 yıl hizmeti bulunmak,

3) Şef veya Koruma Güvenlik Amiri olarak 4 yıl çalışmış olmak,

4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendi ?Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde, (d) bendinin (1) numaralı alt bendi ?Teknik eğitim fakültesi ya da en az 2 yıllık meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde, (e) bendinin (1) numaralı alt bendi ?Endüstri meslek lisesi veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,? şeklinde ve (ı) bendinin (1) numaralı alt bendi ?Teknik eğitim fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,? şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Eğitim; İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı yönetiminde atama yapılacak kadro/pozisyonların ait olduğu birimlerle işbirliği yapılarak yürütülür.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 14 ? Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına ilişkin duyuru üzerine başvuru süresi en az beş işgünü olup başvuruda bulunanların dilekçeleri birimleri aracılığı ile İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına iletilir. İlan edilen kadro ve pozisyonlar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Aylıksız izinde bulunanlar da dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan personelin, görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılmaları mümkündür.

Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadığı İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca incelenir, gerekli şartları taşıyan adaylara fotoğraflı sınava giriş belgesi verilir. Gerekli şartları taşımayanların durumları birimlerine yazıyla bildirilir.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Sınav kurulu; Genel Müdürün uygun göreceği bir Genel Müdür Yardımcısı veya İnsan Kaynakları Dairesi Başkanının başkanlığında, bu Başkanlıktan Müdür düzeyinde iki üye ve Genel Müdürce uygun görülecek diğer üyeler olmak üzere toplam 5 kişiden oluşur.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 26 ? Sınavla ilgili belgeler ataması yapılanların özlük dosyalarında, diğer belgeler ise müteakip sınava kadar İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında saklanır.?

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 ? Bu yönetmelik hükümlerini Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber