Yozgat Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtıkları 20 bin liralık tazminat davasını kazandıklarını ve bu parayı Van ve Somali'deki yardıma muhtaç insanlara göndereceklerini söyledi.

Başkan Başer, Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın açıklamasında 2008 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aleyhine açtıkları 20 bin liralık tazminat davasının kendi lehlerine sonuçlandığını ifade etti. Başkan Başer, "2008 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekili iken Yozgat Belediye Başkanlığımızı ve şahsımı hedef alan ve zan altında bırakan, asılsız açıklamalarda bulunmuş ve bizde bunların aslının olmadığına dair Sayın Kılıçdaroğlu'na 20 bin liralık tazminat davası açmıştık. Yargılama işlemleri sonucunda yapılan incelemelerde hiçbir usulsüzlük olmadığı, yapılan harcamaların tamamen kamunun menfaati doğrultusunda ilimizin güzelleştirilmesi ve yeşillendirilmesi noktasında olduğu yönünde rapor verildi. Yargılama işlemleri devam ediyor. Ama buradaki ayağı tamamlanmış oldu." dedi.

Kılıçdaroğlu'nu 7 dekarlık alanın ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi ilgili yüksek miktarda harcama yaptığı yönünde yanlış ve asılsız açıklamalarından dolayı tazminat davası açtıklarını ifade eden Başkan Başer, "Halbuki biz 7 dekar değil 84 dekar alanın ağaçlandırması, çiçeklendirilmesi ve yeşillendirilmesi ile ilgili çalışma yaptık. Bu bilgilerden dolayı ilimize alınan çiçek ve ağaçların bedellerinin çok yüksek olduğu kanaatiyle dava açılmıştı. Bu açıklamaların tamamen yalan ve asılsız olduğu, 2008 yılından bugüne belediyemizin yaptığı hizmetler hem Danıştay hem de İçişleri Balkanlığı'nın göndermiş olduğu müfettişler tarafından incelenmiştir. Yapılan incelemelerde hiçbir usulsüzlük olmadığı, yapılan harcamaların tamamen kamunun menfaati doğrultusunda olduğu tespit edildi." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu 2008 yılında Yozgat'ta yerel gazetelerden aldığı yalan ve yanlış haberlere istinaden belediye ve şahsını karalama kampanyası içine girdiğini söyleyen Başkan Başer, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun o tarihte yaptığı asılsız açıklamaları yapılan soruşturmalar neticesinde bir kez daha yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Tabi yargılama süreci devam ediyor. Fakat buradaki yerel mahkeme sonuçlandı. Biz Kılıçdaroğlu'ndan alacağımız bu tazminatı daha önce halkımıza ikramlarda bulunacağız diye açıklamıştık. Fakat Van depreminin yaşanması ve Somali'deki insanların sıkıntılarının giderilmesine bir nebze katkıda bulunmak için bu 20 bin liralık tazminatı oraya göndereceğiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber