Deniz Baykal: Hırsızı kovarken kendimi bir delikanlı gibi hissettim

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Kasım 2011 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal'ın konutuna girilmesi, siyasi kulislerde heyecan yarattı

Kıvanç EL

CHP eski lideri Deniz Baykal'ın evine önceki gün iki hırsız girdi. Hırsızları görüp kovalayan Baykal, ?Kemiklik Mahallesi'nde yetişmiş bir delikanlı gibi hissettim, bağırarak üstüne yürüdüm? dedi

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Angora Evleri'ndeki konutuna önceki gece girilmesi, siyasi kulislerde heyecan yarattı. Bazı dolapların karıştırılmasına rağmen evden bir şey çalınmamış olması, olayın ?hırsızlık? olmayabileceği, şahısların ?farklı bir amaç için? eve girmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Ancak Baykal, VATAN'a ?Başka bir amaç olduğunu düşünmüyorum. Mutfak camından girmişler, ayak izleri var. Aynı akşam 4 eve daha hırsız girmiş. Polis de hırsızlık olduğunu söylüyor? dedi. Baykal, olay anını da şöyle anlattı: ?Yukarıda odadayken aşağıdan sesler duydum. Televizyonu açmamıştım. Birileri olduğu belliydi. Antalya'nın Kemiklik mahallesinde yetişmiş bir delikanlı gibi hissettim. Elime kendimi korumak için ne bulduysam aldım ve ?Kimsiniz, kim o' diye bağırarak aşağı inip üstüne yürüdüm, o da kaçmaya başladı. Bir kişi miydi, iki kişi miydi, net göremedim. Daha sonra yaptığımın çok da doğru olmadığını düşündüm. Ellerinde bıçak filan olabilirdi.?

İki hırsız eve girdi

Baykal'ın konuşma sesi duyduğunu söylemesine rağmen, polis önce bir kişi olduğundan şüphelendi ancak yapılan detaylı incelemede eve iki kişinin girdiği tesbit edildi. Parmak izi incelemesi sonuç vermedi ve hırsızların eldiven kullandıkları sonucuna varıldı. Sitedeki kameraların yaptıkları kayıtları da incelemeye alan polis, diğer 4 eve giren hırsızların bıraktığı izleri de incelemeye aldı. Ancak evin içinde ve bahcede hırsızlara ait olduğu sanılan yabancı ayak izleri bulundu. Evden herhangi birşeyin çalınmadığı da bildirildi. Olayın polise aksettiğini belirten Baykal, ?Emniyet boyutunda soruşturma halen devam ediyor. Henüz somut bir noktaya varılmış değil. Bize ulaştırılmış bir kimlik tespiti bilgisi yok. Gelen polisler işi ciddeye alan, uzman kişiler. Bizimle de yakından ilgilendiler. Şu anda eldeki tek somut delil ?ayak izleri. Sonuç için çalışıyorlar? diye konuştu.

Koruma polisi yok

Baykal'ın anamuhalefet partisinin genel başkanlığını yapmış, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş bir siyasetçi olmasına rağmen, konutunun önünde polis noktası olmaması da hırsızların işini kolaylaştırdı. Baykal, polis noktası için talepte bulunmadığını söyledi. Eşi Olcay Baykal'ın evin güvenliğinden endişe duymasına rağmen, daha önce alarm taktırmayı düşünmeyen Baykal, bu olay üzerine bir güvenlik şirketi ile anlaştığını ve alarm taktırdığını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber