Obama'nın danışmanı ?Fatih Projesi'ni övdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD Başkanı Obama'nın teknoloji danışmanı Brobst, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından okullarda hayata geçirilen Fatih Projesi'ni dünyaya örnek gösterdi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla başlatılan ?Fırsatları Arttırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' (Fatih Projesi) dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye'deki 42 bin okulda 570 bin dersliği birer ?teknoloji merkezi? haline getirecek olan ve her öğrenciye dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, internet ve çok amaçlı yazıcı ile akıllı tahta sağlayacak projeye, ABD Başkanlık Yenilik ve Teknoloji Danışmanları Komitesi üyesi Stephen Brobst'tan övgü geldi. Başkan Obama'nın da teknoloji danışmanlığını yapan Brobst, ?Önümüzdeki dönemde tablet bilgisayarlar, bireyler için çok daha önemli hale gelecek. Bu nedenle Türkiye'nin ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarına yapacağı teknoloji yatırımı, ileriye dönük olarak çok istikrarlı bir yatırım'' dedi.

Kitaplar tablet bilgisayarda

Veri ekonomisi açısından bakıldığında Türkiye'deki birçok kurumun dünya standartlarında olduğunu ifade eden Brobst, önümüzdeki dönemde internet ve bilgiye erişimin tamamen tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar üzerinden gerçekleşeceğini anlattı. Brobst, kitapların tablet bilgisayara taşınmasının yanında sistem üzerinden bilgi analizi yapılabilmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Pilot bölge olarak İstanbul'da uygulanmaya başlanan ve gittikçe diğer illere de yayılan Fatih Projesi ile sınıfta internete bağlı bir bilgisayar bulunuyor. Projenin en önemli ayağında, kara tahtanın yerini akıllı tahtalar alıyor. Öğretmenler ?akıllı tahtada? harita, grafik ve video gösterimleri yapabiliyor.

Kara tahta gitti, akıllı tahta geldi

3 yılda tüm okullarda uygulamaya konulacak olan Fatih Projesi ile sınıflarda, e-kitaplarla ders yapılıyor. Öğretmenler, klasik tahta yerine, doğrudan bilgisayara bağlı tahtalarla ders işleyebiliyor. Öğrenciler, işlenen konuları, tahtadan kendi bilgisayarına aktarıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber