Başbakanlık 'ucağa mescit' haberlerini yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için İtalya'dan satın alınan İtalya Başbakanı Silvio Berlisconi'nin eski uçağı tartışmalara neden oldu. Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Tezcan, uçağın içine mescit yapıldığı iddialarına, "Mini Bar'ın yıkılıp mescit yapılması diye bir şey yok. Uçakta namaz kılmak için mescit yapılmasına gerek de yok" diyerek yanıt verdi.

THY'nin Başbakan Erdoğan için satın aldığı İtalyan Başbakanı Silvio Berlisconi'nin eski uçağı Airbus CJ 319 tipi uçak, Türkiye'ye getirilişinin ardından THY Teknik Hangarı'nda bakıma alındı. Uzmanlar tarafından teknik incelemeye alınan uçağın iç kaplamaları da değiştirildi. Yeniden boyanmaya başlanan uçağın önümüzdeki günlerde hazır hale getirilerek Başbakan Erdoğan'ın hizmetine sunulacağı belirtildi.

Uçağın getirilişinin ardından, içine mescit yapılıp yapılmadığı da tartışmalara neden oldu. Uçağın içine mescit yapıldığı yönünde gazetelerde çıkan haberleri yalanlayan Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Tezcan, şunları söyledi:
"Uçakta mini barın sökülüp yerine mescit yapılması diye bir şey yok. Uçakta namaz kılmak için mescit olmasına gerek de yok. Uçağın sadece iç kaplaması değişti. Boyası da yenilenecek. Ayrıca uçakta yapılan aramada tüm parçaların söküldüğü yönünde komik haberler yapıldı. Bir evi arayacaksan duvarları yıkmak mı gerekiyor? Dışarıdan alınarak başbakana tahsis edilen bir uçağın güvenlik yönünden aranması çok normal. Ama bu arama parçalar sökülerek yapılmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber